Slavko Goluža / EPA-EFE-CLAUS FISKER
16/05/2024 u 11:30 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Slavko Goluža prvi favorit za novog selektora Crne Gore

Trofejni hrvatski igrač i trener ima ponudu RSCG

Nakon debakla u baražu za Svjetsko prvenstvo muška rukometna reprezentacija Crne Gore ostala je bez selektora Vlada Šole koji je podnio ostavku, a klupu "lavova" mogao bi da preuzme njegov zemljak Slavko Goluža.

Kako "Dan" nezvanično saznaje, nekadašnji selektor Hrvatske, trener Zagreba i Tatran Prešova, koji je nedavno preuzeo kuvajtsku Al Kadsiju prvi je favorit za novog selektora Crne Gore i želja predsjednika Petra Kapisode.

Podsjetimo Za Al Kadsiju nastupaju Vasilije Kaluđerović i Vladan Lipovina, dok je pomoćnik Goluži, takođe, crnogorski stručnjak Vlatko Đonović.

Goluža je kao igrač osvajao zlato na OI 1996. i 2004, a kao selektor bronzu 2012, što je posljednja olimpijska medalja za Hrvatsku. Sa "kaubojima" je kao selektor osvojio i tri bronzane medalje, na Evropskom prvenstvu u Srbiji 2012., na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. te na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2013.

Za razliku od Šole koji se nije mogao pohvaliti trenerskom biografijom, Goluža je veliko igračko i trenersko ime.

Ostaje da se vidi da li će Goluža prihvatiti ponudu RSCG, čiji je prvi pik.

Crnu Goru na jesen čeka početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati u januaru 2026, a postoji mogućnost i da dobije vajld kard za učešće na Svjetskom prvenstvu koje će u januaru naredne godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, pošto je na osnovu plasmana sa EHF Euro 2024 prva na listi zamjena. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 00:53