Nikola Milović / - DPS
18/05/2024 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milović: Podstanarima 350 eura mjesečno, besplatan vrtić za mališane

Pobjednička lista “Budva može bolje!” strateški razmišlja o budućnosti grada, a program “Čista desetka” dokaz je da u svim segmentima želimo Budvu da učinimo kvalitetnijim, modernim i ljepšim mjestom za život i rad građana, kao i boravak turista, kazao je prof. dr Nikola Milović.

U čemu će, uvjeren je, imati bezrezervnu podršku Budvana.

Navoi da će spostaviti poseban program podrške podstanarima, zbog složene socio-ekonomske situacije, kao i činjenice da veliki broj građana nema riješeno stambeno pitanje.

- Mladim podstanarskim parovima, obezbjedićemo 350,00 eura mjesečno, kao subvenciju i podršku zbog nekontrolisanog rasta cijena zakupa stanova. Ovo će im omogućiti da lakše zasnuju svoju porodicu i ostanu da žive i rade u Budvi, time ćemo grad razvijati na temeljima socijalne pravde - navodi Milović.

Kao finansijski izuzetno potentan grad, dodaje,  Budva može prije nego bilo koji grad u Crnoj Gori, da uvede besplatne usluge predškolskog vaspitanja na način što će roditeljima subvencionirati boravak mališana u državnoj predškolskoj ustanovi.

- Istovremeno, kao odgovorna gradska uprava, bićemo pouzdan partner državi za izgradnju bar još jedne predškolske ustanove na način što ćemo besplatno ustupiti zemljište za izgradnju vrtića i državu osloboditi obaveze komunalnog opremanja, što je gotovo polovina od ukupne vrijednosti investicije - kaže Milović.

Milović: Izgradićemo modernu Luku Budva, šetalište i gradsko pozorište

Dodaje da želie da se Budva razvija kao grad jednakih šansi.

- Omogućićemo podršku najosjetljivijim kategorijama stanovništva kroz obezbjeđivanje školskog obroka i podršku pri neformalnom obrazovanju. U tom smislu, organizovaćemo besplatne kurseve stranih jezika, časove dodatne nastave, te kupovinu školskog pribora, kao i obezbijediti besplatne članarine u sportskim klubovima - navodi Milović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 05:39