Kevin Spejsi / - FOTO: EPA
16/05/2024 u 23:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Podrška Kevinu Spejsiju, kolege traže da se oskarovcu dopusti da glumi

Šeron Stoun, Lijam Nison i Stiven Fraj samo su neki od glumaca koji su apelovali da se njihovom kolegi i dvostrukom oskarovcu Kevinu Spejsiju dopusti da ponovo glumi.

Spejsi nije glumio još od 2017. godine kada je optužen za seksualno uznemiravanje i napastvovanje i otpušten iz glumačke postave serije Kuća od karata.

Glumac je prošle godine proglašen nevinim po svim tačkama optužbi za seksualni napad na četvoricu muškaraca između 2001. i 2013. godine, a 2022. godine sud je takođe odbacio još jednu tužbu protiv njega.

Poruku podrške njegove kolege su uputile preko lista Telegraf zbog izlaska dokumentarca na Kanalu 4, u kom je nekoliko muškaraca svjedočilo na njegov račun.

Spejsi, koji je osvojio Oskare za uloge u Dežurnim krivcima i Američkoj ljepoti, negirao je sve optužbe koje su upućene na njegov račun u filmu.

- Preuzimam svu odgovornost za moje pređašnje ponašanje i poteze. Ali ne mogu i neću da preuzmem odgovornost ili izvinim se bilo kome ko je izmislio stvari ili preuveličao priče o meni - rekao je Spejsi u intervjuu sa Denom Vutonom.

Šeron Stoun rekla je da ne može da „dočeka da vidi Kevina ponovo na poslu“.

- On je genije. Toliko je elegantan i zabavan, velikodušan i zna više o glumi nego što će većina nas ikad znati - navela je glumica.

Poznati britanski pisac, glumac i voditelj Stiven Fraj takođe je pružio podršku Spejsiju, rekavši da je možda bio ponekad „nespretan i neprijatan“, ali „kako može da bude opravdano posvetiti ceo dokumentarac optužbama koje jednostavno ne pristaju zločinima“?

- Reputacija mu je uništena. Sigurno je pogrešno da se nastavi sa udarcima na njegovu reputaciju na osnovu retorike nego na osnovu dokaza? Mislim da je platio cijenu - istakao je Fraj.

Lijam Nison kaže da je „Kevin dobar i karakteran čovjek“.

- Glumačkoj industriji je potreban i strašno nedostaje - dodao je Nison.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. maj 2024 01:43