Protest ispred škole / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
29/04/2024 u 15:03 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikšić: Roditelji đaka u Župi apeluju da nastavnica Ljilja Marojević dobije stalno zaposlenje

Ispred župske škole OŠ "Dušan Bojović" danas su se okupili članovi Savjeta mjesne zajednice (MZ) Župa Nikšićka, članovi Savjeta roditelja i roditelji djece koja pohađaju ovu školu kako bi poslali poruku resornom ministarstvu da se na aktuelan konkurs za mjesto nastavnice engleskog jezika primi Ljilja Marojević.

Ona je nastavnica koja je u ovoj školi radila kao zamjena do decembra prošle godine, kada joj je istekao ugovor. 

- Želimo da uputimo jasnu poruku monistarstvu prosvjete da na konkurs koji je prije neki dan izašao za nastavnika engleskog jezika u OŠ "Dušan Bojović" bude primljena naša mještanka Ljilja Marojević. Mnoštvo je razloga zašto bi Ljilju trebalo primiti na ovom konkursu, jer je to osoba koja 15 godina radi na zamjeni, osoba koja je svojim radom dokazala da zaslužuje da predaje našoj djeci i osoba koja živi ovdje. Svima su nam puna usta da treba da sačuvamo seoska područja, da otvaramo radna mjesta, da tu živimo i bitišemo. Evo prilike da jedna naša mještanka zasnuje radni odnos za stalno a ne kao do sada, da radi na zamjeni - kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice (MZ) Župa Nikšićka Dragoljub Radulović.

Ističe da je ovo prilika i da se ekonomski olakša ministarstvu prosvjete da ne plaća prevoz za jednog od nastavnika kao i prilika da to ministarstvo pokaže ljudsku i humanu stranu. 

Ivana Bojović ispred grupe roditelja škole kazala je da se zalažu za stalno zaposlenje Ljilje Marojević jer je ona prije svega dokazala da je dobar nastavnik i dobar pedagog. 

- Ona je više godina bila na zamjeni i zaslužila je poštovanje roditelja i đaka. Odradila je prvo polugodište u ovoj školi, ali nažalost njen ugovor, koji je trajao do decembra, nije nastavljen iz nama nepoznatih razloga - kazala je Bojović ističući da u izboru nastavnika ne treba da bude presudna samo diploma, već i nastavnička i pedagoška stručnost koju Ljilja posjeduje. 

- Djeca su ta koja su zavoljela Ljilju, a ona im je oduzeta na ovakava način - dodala je Bojović i istakla da će nastaviti za ovakvim vidom protesta. 

Ističe da Ljilja ima svu potrebnu dokumenatciju, da se prijavila na aktuelni konkurs i da očekuju da će se cijeniti stručnost pomenute nastavnice i ljubav prema djeci, kao što to danas cijene okupljeni roditelji. 

Direktorica ove škole Ljilja Papić navela je u pisanoj formi da je konkurs za mjesto nastavnika/ce engleskog jezika raspisan po nalogu nadležnog Ministarstva, u skladu sa zakonom.

- Pravo učešća na istom imaju sva lica koja zadovoljavaju uslove predviđene konkursom.

Roditelji, naravno, imaju pravo da izraze svoj stav. Ipak, pitanja koja su pokrenuli rješavaju se, isključivo, u okviru nadležnih institucija - navela je Papić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 18:50