Zoran Milanović / EPA-EFE/STRINGER)
01/05/2024 u 16:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović: Plenković se sada znoji i treba da se znoji

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je danas da neće žuriti sa sazivanjem konsultacija o formiranju nove vlade, da se pregovara na sve strane, ali, kako ističe, mnogo prljavije, a mandatar će biti onaj ko mu donese dokaz da ima većinu od 76 poslanika.

- Vidim šta se događa. Kad neko pruži dokaz da ima podršku većine novih saborskih zastupnika, dobiće mandat. Pregovara se na sve strane, kao i uvijek, ali još prljavije. Mislim da bi se stranke trebalo da se drže onoga što su govorile u kampanja i dosta jasno signalizirale - rekao je Milanović i dodao da to nije poruka za Domovinski pokret, koji je u kampanji bio izričit da neće pregovarati o saradnji u vlasti sa HDZ-om.

- Cilj je bio okupiti Hrvatsku protiv zle organizacije koju predvodi nevjerovatan čovek (Andrej Plenković) spreman na sve loše stvari koje je radio. On to ne vidi, ja mu nisam predsjednik. Ne znam samo šta je sa ovima iz HDZ-a kojima jesam predsjednik. On se mora usaglasati sa svojim saradnicima. Mislim da se on trenutno jako znoji i treba se znojiti. Zbog visoke temperature - primjetio je ironično Milanović, prenosi Nova.rs.

Podsjetio je da je HDZ na aprilskim parlamentarnim izborima osvojio pet mandata u saboru manje u odnosu na prethodne izbore.

SDP odustao od Milanovića za mandatara

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 16:37