Нафтали Бенет / - Н1
30/03/2022 u 23:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бенет: Ко има дозволу за оружје, вријеме је да почне да га носи

Ово је велики изазов за наше безбједносне службе и ситуација која захтјева креативност од безбједносних структура, казао је Бенет

Премијер Израела Нафтали Бенет поново се обратио јавности након новог напада у Израелу и поручио како су све безбједносне агенције тренутно ангажоване како би привели евентуалне нападаче прије него што изведу нове нападе на територији Израела.

У поруци која је емитована јавности у Израелу, Бенет је појаснио да је израелска полиција прешла на режим предвиђен за ванредне ситуације и поручио како ће добити подршку Израелских одбрамбених снага (ИДФ).

- Након периода затишја, долази до ерупције насиља оних који желе да нас униште, да нас повриједе под сваку цијену и чија мржња према Јеврејима их изједа. Спремни су да умру само да ми не бисмо живјели у миру - рекао је Бенет.

Поручио је да тренутна безбједносна ситуација представља велики изазов за Израел.

- Ово је велики изазов за наше безбједносне службе и ситуација која захтјева креативност од безбједносних структура. Морамо се прилагодити новој пријетњи и преузети контролу на терену како би осујетили нападе прије него што се догоде -  поручио је премијер Израела.

На крају, Бенет је објаснио шта очекује од грађана Израела у наредним данима.

- Шта се очекује од вас, израелских грађана? Будност и одговорност. Ко има дозволу за оружје, сада је вријеме да га носи - закључио је Бенет.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 00:21