/ -SHUTTERSTOCK
17/05/2024 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Savršena večera za prevenciju Alchajmerove bolesti

Ishrana se često dovodi u vezu sa brojnim stanjima organizma i bolestima, međutim, kada se radi o Alchajmerovoj bolesti, još uvijek nema mnogo podataka.

Poznato je da različite dijete mogu biti i dobre i loše, naročito su korisne kod dijabetesa i bolesti srca, ali se pretpostavlja i da doređena hrana može smanjiti rizik od Alchajmerove bolesti.

"Uzroci Alchajmerove bolesti su višestruki faktori, složeni i tek ih treba u potpunosti razumjeti", objašnjava neurohirurg dr Džonatan Dž.. Rasouli za Parade. Međutim, dr Rasouli kaže da neka istraživanja ukazuju na vezu između prehrane i prevencije demencije.

"Dobra je ideja razumjeti kako hrana, ishrana i fizička aktivnost mogu igrati ulogu u našem riziku od bolesti kao što je Alchajmerova. Ako potencijalno možemo smanjiti rizik od Alchajmera jedući određenu hranu, zašto ne", tvrdi neurohirurg.

Ono što bi možda moglo da pomogne u otklanjanju rizika od ove bolesti je svakako losos, ali i kurkuma i brokoli. Ovakav obrok je inače, sam po sebi, zdrav, međutim dokazano je da je brokoli jako dobar za mozak, dok losos sadrži zdrave omega masne kiseline.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 22:29