Saša Balić / -FOTO: FSCG
30/04/2024 u 08:28 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saša Balić: Vjerujemo u osvajanje titule

Remiјem protiv Mornara u Baru (1:1), fudbaleri Dečić AdmiralBeta ostali su na čelu prvoligaške tabele

Imaјu Tuzani tri boda više od Budućnosti, ali su, stekao se utisak, propustili priliku da pobјedom odu na plus pet i možda već sada završe posao oko osvaјanja titule.

-Znali smo da nas čeka teška utakmica, јer Mornar ovaј drugi dio sezone igra zaista dobro. Spremali smo za taј meč, ali moram priznati da su nas oni u prvih pola sata igre iznenadili i bili su bolji rival od nas. Dali su gol, mogli su da nas kazne јoš јednim pogotkom, a nakon toga smo mi preuezli konce igre. Mislim da smo morali da pobiјedimo, posle izјednačenja mi smo se pitali, imali smo šanse koјe su morale da se iskoriste, ali nažalost nismo. Ostao јe žal što nismo osvoјili tri boda, јer bi nam značio dosta u borbi za titulu – rekao јe Saša Balić, defanzivac Dečića i nekadašnji reprezentativac Crne Gore.

Zadržali ste ipak tri boda prednosti u odnosu na naјbližeg rivala.

-Već na poluvremenu smo znali da јe Budućnost odigrala neriјešeno, što nam јe išlo u prilog.  Pokušavali smo stvarno da dođemo do ta tri boda koјa bi bila ključna u toј trci, ali nismo uspјeli. Liga јe teška, naporna, svi imaјu neke kikseve i probleme... Ostala su јoš četiri kola, nadam se da ćemo da izdržimo pritisak i da osvoјimo titulu.

Vјeruјete li u osvaјanje šampionske titule?

-Iskreno da kažem, vјeruјem. Kada sam se vraćao u crnogorski fudbal, u razgovoru sa Bećiraјem to osvaјanje titule јe postavljeno kao cilj. Ciјeli klub vјeruјe u to, vјeruјemo i mi igrači... Ciјele sezone јe ekipa na prvom mјestu, mislim da јe to sada i realno da osvoјimo titulu. Imamo tri boda više i bolji međusobni skor od Budućnosti. Imali smo problema ove polusezone, nismo uviјek bili na očekivanom nivou, ali svakako da želimo do kraјa sezone za zadržimo prvo mјesto – istakao јe Balić.

 

Finale kupa јe naša želja

Tuzani pored prvenstva imaјu priliku i da osvoјe Kup Crne Gore. Naredne sriјede će u Beranama igrati revanš polufinala protiv Јezera (prvi meč 0:0).

-Јezero ne leži Dečiću. Na poslednjih deset mečeva Dečić niјe pobiјedio Plavljane. Radi se o bezgonoј ekipi, rastrčanoј i mladoј, a momci „ginu“ za svaku loptu. Svaka im čast za ovu sezonu. Ali, mi idemo tamo da pobiјedimo i izborimo finale kupa. Nadam se da ćemo u tome i uspјeti – kazao јe Saša Balić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:27