Djeca igrala fudbal sa mladim crnogorskim reprezentativcima / - FOTO: UDRUžENJE RODITELJI
27/04/2024 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uči i igraj: Djeca se družila i igrala fudbal sa mladim crnogorskim reprezentativcima

Mladi reprezentativci crnogorske fudbalske reprezentacije, Vasilije Adžić i Bodin Tomašević učestvovali su ove sedmice na treningu fudbalskog kluba Ribnica, koji se organizuje za djecu iz projekta Uči i igraj – iste mogućnosti za obrazovanje i sport.

 Ovaj projekat Udruženje roditelji sprovodi uz finansijsku podršku UEFA fondacije i u partnerstvu sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

Reprezentativci su sa djecom podijelii iskustva bavljenja sportom i prenijeli im dio svog znanja, na način prilagođen njhovom uzrastu.

- Veoma smo počastvovani što su Vasilije i Bodin izdvojili vrijeme za djecu i dali im važne savjete, koji će posebno koristiti onima koji budu odlučili i imali priliku da se profesionano bave sportom. Ispunili su im i želje da se fotografišu i da porazgovaraju o omiiljenim fudbalerima i klubovima. Treneri Elvis i Boško zaista vrijedno rade sa djecom i svi zajedno rade na socijalizaciji i umanjenu razlika - kazao je Marko Vujisić iz udruženja Roditelji.

Ključne aktivnosti projekta Uči i igraj su podrška za ukupno 1500 dječaka i djevojčica iz 12 crnogorskih opština u drugom polugodištu ove školske godine, kako u savladavanju čitanja i pisanja, tako i u obezbjeđivanju besplatnih treninga fudbala. Na kraju projekta, sredinom juna biće održan i fudbalski kup, kao završni događaj u toku kojeg će djeca iz svih opština igrati fudbal ali se i upoznati i družiti. Ove godine projekat se realizuje u Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu, Pljevljima, Žabljaku, Nikšiću, Zeti, Podgorici i Danilovgradu.

UEFA fondacija za djecu je i prethodne dvije godine finansirala ovu vrstu aktivnosti udruženja Roditelji, za djecu u Podgorici i Nikšiću za preko dvije hiljade djece.

Ključna poruka projekta je da sva djeca u Crnoj Gori moraju da imaju iste mogućnosti za obrazovanje i sport.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 14:51