Miloš Koljenšić / -FOTO: EUROLEGUE
20/04/2024 u 13:41 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Miloš Koljenšić sudi plej-of Evrolige

On se nalazi na listi od 28 arbitara, koje je odredila Evroliga

Evroliga je objavila 28 imena sudija koji ispunjavaju uslove da sude mečeve plej-ofa, što je povećanje od 33 odsto u odnosu na prošlu sezone i najviše od 2015. godine.

Ovih 28 sudija dolazi iz 15 različitih zemalja, a 24 imaju prethodno iskustvo u plej-ofu Evrolige.

Među ovim sudijama, četvoro će debitovati u plej-ofu: Đordi Alijaga (Španija), Joanis Fufis (Grčka), Rain Perand (Estonija) i Arturas Sukis (Litvanija).

Preostala 24 arbitra su: Ilija Belošević (Srbija), Matej Boltauzer (Slovenija), Mehdi Difalah (Francuska), Huan Karlos Garsija (Španija), Tomislav Hordov (Hrvatska), Damir Javor (Slovenija), Milivoje Jovčić (Srbija), Luka Kardum (Hrvatska), Miloš Koljenšić (Crna Gora), Olegs Latiševs (Letonija), Robert Lotermoser (Njemačka), Emin Mogulkoč (Turska), Milan Nedović (Slovenija), Uroš Nikolić (Srbija), Pjotr Pastusijak (Poljska), Karmelo Paternik (Italija), Migel Perez (Španija), Emilio Perez (Španija), Karlos Peruga (Španija), Saša Pukl (Slovenija), Sreten Radović (Hrvatska), Fernando Roča (Portugal), Gitis Vilius (Litvanija) i Jakub Zamojski (Poljska)).

Na ovogodišnjoj plej-of listi nije Ana Panter iz Njemačke, koja je sudila na fajnal-foru Evrolige 2019. i prošle sezone.

Panter je jedna od dvije žene koje sude u Evroligi (zajedno sa Vasiliki Karouča iz Grčke).

Još jedno značajno ime nije na spsiku, Ukrajinac Boris Rižik, koji ima više od dvije decenije iskustva u Evroligi, uključujući 11 fajnal-forova i finalnu utakmicu 2022. godine.

Uprkos tome što je oslobođen optužbi za umiješanosti u skandal sa klađenjem u vezi sa finalom Evrokupa 2021. godine, Rižik je nominovan za utakmice Evrokupa tek u januaru.

Predstojeća serija plej-ofa bi trebalo da počne u utorak 23. aprila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:37