Sa otvaranja manifestacije / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
01/05/2024 u 10:08 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prvo takmičenje veteranskih društava

Na poligonima OŠ "Oktoih" u Podgorici okupilo se 146 rekreativaca iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Rožaja, Plava, Cetinja, Nikšiča i Glavnog grada

Sportsko rekreativno društvo Vojni veterani bilo je u Podgorici domaćin prvog ovogodišnjeg takmičenja veteranskih društava Crne Gore, koje je organizovano pod pokroviteljstvom Crnogorskog saveza Sport za sve. Na poligonima OŠ "Oktoih" okupilo se 146 rekreativaca iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Rožaja, Plava, Cetinja, Nikšiča i Podgorice. Na programu je bilo pet takičarskih disciplina: nabacivanje obručeva, pikado, plojka, šut na gol i bacanje kamena sa ramena.       

Ispred domaćina, Vojnih veterana, takmičare je pozdravio predsjednik društva Komnen Bajčeta, koji je zahvalio na masovnom odzivu, uz želje za dobre rezultate i lijepo druženje. Potom je Aco Šaković, sekretar Crnogorskog saveza sportske rekreacije Sport za sve, takmičarske susrete proglasio otvorenim.

Bilo je milina gledati veterane sa koliko su entuzijazma i mladalačkim poletom istrajali na borilištima kako bi postigli što bolji rezultat i donijeli svojim ekipama poen više. Sve je proteklo u fer borbi, bez ijednog incidenta ili primjedbe. Nakon napornih takmičarskih disciplina, domaćin je u restoranu "Odžaklija" organizovao druženje, gdje su veterani mogli da se uz muziku, pjesmu i igru opuste. Tada su najbolje plasiranim na prva tri mjesta, uručene medalje i diplome. Ukupnom pobjedniku Vojnim veteranima potpuno zasluženo je pripao pobjednički pehar, kao i čestitke za besprekornu organizaciju i vrhunski doček.

Rezultati najboljih takmičara - nabacivanje obručeva: Mirjana Jovanović (Nikšić), Dinko Šimurina (Vojni veterani); pikado: Zdenka Gvozdenović (Cetinje), Komnen Bajčeta (Vojni veterani); plojka: Branka Gardašević (Nikšić), Juso Bećiragić (Rožaje); šut na gol: Darka Aladin (Vojni veterani), Slado Beharović (Cetinje); bacanje kamena sa ramena - veteranke: 1. Margita Stijepović (Nikšić), 2. Gorica Matić (Vojni veterani), 3. Nataša Rakočević (Nikšić); veterani: 1. Batrić Radusinović (Vojni veterani), 2. Ratko Leovac (Nikšić), 3. Komnen Bajčeta (Vojni veterani).

Ekipni plasman: Vojni veterani 47, Nikšić 30, Cetinje 21, Rožaje 16, Andrijevica i Bijelo Polje po 3 boda. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 12:57