Nikola Camaj / - ANDRIJANA DABANOVIć
20/04/2024 u 15:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Camaj osuđuje odluke Disciplinske komisije FSCG: Država mora zaustaviti divljanje na tribinama

Poslanik Albanskog foruma Nikola Camaj reagovao je na odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), povodom dešavanja na meču Dečića i Budućnosti.

- Bio sam svjedok "navijanja" "barbara", na utakmici Dečića i Budućnosti, i najmanje što sam tada mogao zaključiti jeste da je takav način bodrenja svog tima, veoma neprimjeren za jednu fudbalsku utakmicu, u maloj državi kao što je Crna Gora - ističe Camaj.

Dodaje da je to bodrenje koje nije usmjereno ka podršci svog tima, već ka vrijeđanju rivalskih navijača.

- Šta je još gore, vrijeđanje na nacionalnoj osnovi. Nijesam reagovao tada, jer nijesam od onih koji želi da "dolije ulje u vatru", ali i zbog toga što sam očekivao drugačije mjere FSCG prema timu, kojem se ovakvi "ispadi" ponavljaju. Zato, sada kada sam upoznat sa ishodom, najoštrije osudjujem odluke Disciplinske komisije FSCG, koji tako blagim kaznama samo ohrabruju takva dešavanja na našim stadionima - ističe Camaj.

Naglašava da takvim ponašanjem "varvari" rade u korist štete samog FK Budućnost, međutim znajući efekat, dodaje da danas misli drugačije; da to samo šteti odnosima u samoj Crnoj Gori, a i sportskom duhu uopšte.

- Zato, ako se želi stati na kraj ovakvom primitivizmu FSCG se mora ozbiljnije baviti ovim pitanjem, uz poštovanje zakona, ništa više. Mi svakako očekujemo i reakciju medjunarodnih sportskih instanci - stoji u reagovanju Camaja.

Svakako, kaže Camaj, da će učiniti sve, kako bi zaštitili njihove igrače, i njihove građane na sportskim utakmicama.

- Jer narativu 90-tih, nije mjesto u Evropskoj Crnoj Gori. Stoga smatram da država mora preduzeti sve da ovakvo divljanje na tribinama zaustavi, a to može samo oštrijim mjerama prema klubu, i oštrim kaznama prema pojedinacima, koje nije teško identifikovati - zaključuje Camaj u reagovanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:36