Policija, ilustracija / - UP
03/05/2024 u 17:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Poziv o lažnoj otmici ćerke trenera "Budućnosti" upućen sa telefona koji pripada maloljetniku

Podgorička policija identifikovala je broj telefona sa kojeg je upućen sporni poziv supruzi Ivana Brnovića, trenera "Budućnosti". Radi se o maloljetnom licu (13).

-  Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica postupali su po prijavi koju je M.B., supruga trenera fudbalskog kluba „Budućnost“, I.B., podnijela policiji, a u kojoj se navodi da je sa zaštićenog broja telefona istoj upućen poziv kojom joj je prilikom od strane nepoznatog lica saopšteno da je njena maloljetna ćerka oteta u zamjenu za koju je tražen novac u iznosu od 20.000 eura, uz prijetnju po život i tijelo iste - navode iz Uprave policije.

Dodaju da je  M.B. odmah po pozivu utvrdila da se njena ćerka nalazi u porodičnoj kući, na sigurnom, te je pristupila u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica kako bi prijavila slučaj.

Trener "Budućnosti" podnio prijavu protiv NN lica zbog lažne otmice kćerke

- Preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja cjelokupnog događaja, pripadnici podgoričke policije identifikovali su broj telefona sa kojeg je upućen sporni poziv oštećenoj i utvrđeno je da je vlasnik maloljetno lice staro 13 godina, a sa kojim se u momentu pozivanja, nalazilo još jedno maloljetno lice, iste starosne dobi - pojašnjavaju iz UP.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ovih lica ne stiču elementi krivičnog djela budući da su identifikovana lica krivično neodgovorna zbog godina starosti.

- Sa svim će biti upoznat Centar za socijalni rad i uprava škole čiji su pomenuti maloljetnici učenici, a koji će preduzeti dalje radnje iz svoje nadležnosti - zaključuju u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 21:44