U Tivtu otvoren treći Festival vjetra / - FOTO: CG NEWS
27/04/2024 u 11:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Tivtu otvoren treći Festival vjetra

Uz veliki broj posjetilaca na tivatskoj rivi Pine, sinoć je zvanično otvoren treći Festival vjetra koji će trajati do 25. maja.

Ova sportsko-edukativno-multimedijalna manifestacija posvećena kulturi života uz more otpočela je koncertom lokalnog benda Milky Wave i regionalnih punk-rock zvijezda Partibrejkersa.

image

U Tivtu otvoren treći Festival vjetra

- FOTO: CG NEWS

Cjelomjesečna vikend manifestacija proizvod je široke saradnje lokalne zajednice, koju u ovom projektu predvodi Jedriličarski klub Delfin a podržana je od Opštine Tivat, Turističke organizacije Tivat, lokalnih institucija kulture, obrazovnih ustanova, velikog broja privrednih subjekata, sportskih i nevladinih organizacija.

Predsjednik Opštine Željko Komnenović otvarajući manifestaciju istakao je da treće izdanje Festivala vjetra, kao i predhodna dva, okuplja dobru energiju i entuzijazam ljudi koji ga pripremaju.

image

Željko Komnenović

- FOTO: CG NEWS

- Važno je istaći da vlada velika želja da se napravi jedan novi koncept koji upućuje na tradiciju i održivi razvoj. Proglašavam Festival vjetra otvorenim i neka dobri vjetrovi duvaju narednih mjesec dana u Tivtu - poručio je Komnenović.

Direktorica TO Tivat Nina Lakičević istakla je da su prepoznali značaj koji ovaj festival ima za grad i da ga zato i podržavaju.

image

Nina Lakičević

- FOTO: CG NEWS

- Drago mi je da je upravo ovo manifestacija kojom započinjemo i otvaramo bogat kalendar dešavanja koji je u mjesecima pred nama. Bogat sadržaj Festivala iz domena sporta, edukacije, kulture i zabave kojim doprinosimo autentičnosti lokalne sredine jeste nešto kroz šta ćemo zajedno ići u narednih mjesec dana. Želim da uživate i dobro nam došli na Festival vjetra - kazala je Lakičević.

Richard Gadbois, predsjednik Frances&Richard Gadbois Foundation koja je jedan od sponzora festivala rekao je da mu je velika čast što je dio zajednice Tivta i Boke Kotorske.

- Duboko cijenim iskrena prijateljstva koja sam sklopio ovdje. Svakog dana se prisjećam što nas je povezalo a to su ljepota, kultura, umjetnost, film, priroda jedrenje i sport. Ukratko – Festival vjetra - rekao je Gadbois.

Dr Frano Tripović, predsjednik JK Delfin, istakao je da je jako ponosan na organizacioni tim festivala koji su pored svojih profesionalnih obaveza izdvojili vrijeme i za organizaciju festivala.

- Jako sam ponosan što je ovo lokalna priča organizovana od strane mještana. Pored zabavnog poseban akcenat stavljamo na edukativni dio programa. Smatram da je ovaj identitet koji imamo izuzetan i da ga treba čuvati - poručio je Tripović.

image

U Tivtu otvoren treći Festival vjetra

- FOTO: CG NEWS

U danima vikenda na programu su jedriličarske regate. Mala tivatska regata rezervisana za takmičare u klasama Optimist i ILCA koji stižu iz svih bokeljskih klubova, jedri se u subotu, 27.aprla od 11 sati.

image

U Tivtu otvoren treći Festival vjetra

- FOTO: CG NEWS

Posljednja nedjelja u aprilu tradicionalno donosi Tivatsku regatu UNA Montenegro Cup, koja ove godine ima svoje 19.izdanje. Takmičenje je otvoreno za sve brodove tipa krstaš, ojedrene barke i katamarane, a jedri se na izuzetno atraktivnoj ruti- Ponta Seljanova, Gospa od Milosti, Sveti Marko, tjesnaci Ralo i Verige, obilazak Peraških otoka i povratak u cilj na Ponti Seljanovo.

"Festival vjetra": Autentična kultura života s morem

Start 19. Tivatske regate UNA Montenegro Cup planiran je u nedjelju, 28.aprila u 11 sati.

Proglašenje pobjednika Male tivatske regate i Tivatske regate UNA Montenegro Cup zakazano je ispred JK Delfin na Seljanovu 28.aprila u 19 sati. Prethodi tradicionalna večera za učesnike, a slijedi koncert Ansambla Toć.

image

U Tivtu otvoren treći Festival vjetra

- FOTO: CG NEWS

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se pridruže besplatnim programima festivala, a za publiku koja želi pratiti Tivatsku regatu sa mora, ove godine su obezbijedili i besplatan brodski prevoz. Brod iz flote Knez Lipovac isplovljava sa Pina u nedjelju, 28.aprila u 11.30 sati, a broj mjesta je ograničen.

image

U Tivtu otvoren treći Festival vjetra

- FOTO: CG NEWS

Festival vjetra 2024 traje do subote, 25.maja, a donosi bogat sportski, kulturni, edukativni i zabavni program koji je dostupan na web sajtu- windfest.me

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 12:54