Дејан Милојевић / - фото: КК Будућност
14/05/2021 u 12:56 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милојевић: Одлучиваће ситнице

Шеф стручног штаба кошаракаша Будућност ВОЛИ поручује да ће у финалу плеј-офа са Црвеном звездом одучивати фундаменти. Оба тима организована, тачно се зна ко шта ради. Београђани у предности због континуитета освајања трофеја

Кошаркаши Будућност ВОЛИ у суботу путују у Београд, гдје их дан касније чека прва утакмица финала плеј-офа АБА лиге.

Трећи пут заредом ће плаво и црвено-бијели одлучивати о владару региона.

Шеф стручног штаба Подгоричана, Дејан Милојевић, респектује Црвену звезду.

Задовољни смо што смо у финалу. Ово је велики успјех, али не желимо ту да станемо. Играмо веома добро и спремни улазимо у одлучујуће мечеве за прстен – казао је Милојевић на конферeнцији за медије.

Није било лако ни Будућности, ни Звезди да стигну до финала. Оба тима имају своје адуте у борби за трофеј.

Евролига Звезди доноси доста, али и односи много. Били су уморни током сезоне. Видјело се да су играли много боље када су завршили са наступима у Европи. Њихова предност је што су у континуитету шампиони. Био сам у екипама гдје смо освајали титуле заредом. Када је тако улазите у финале са већим самопоуздањем него када сте изазивачи. Међутим, некад је лакше освојити него одбранити титулу. Мени је било најлакше да играм финалне утакмице. Много теже је било доћи до финала, него изаћи на терен и дати све што можеш. Пробаћу да пренесем свој менталитет на играче, самопоуздања нам не фали – поручио је Милојевић.

Шеф стручног штаба Будућности сматра да се састају два тима гдје се тачно зна ко шта ради.

Лојд и Волден имају највећа права у екипи Црвене звезде, Давидовац добро игра битне утакмице и најзаслужнији је што су побиједили Игокеу. Лазић и Лојд константно врше притисак на спољну линију, Кузмић и Ноко су јаки под кошем. На клупи сједи мој пријатељ, најтрофејнији тренер у историји њиховг клуба, Дејан Радоњић. Сигурно ће пробати да искористи наше слабости, као и ми њихове.

Да се не понови 2019

Немиле сцене гледане су када су се Будућност ВОЛИ и Црвена звезда последњи пут састали у финалу плеј-офа АБА лиге. Милојевић се нада да се то никада више неће поновити.

Волио бих да буде публике у дворанама и да уживају. Оба клуба су довољно паметна да не дозволе да се поново деси оно што је било прије пар година. Било би глупо да понове исте грешке – рекао је Милојевић.

Старо је правило да одбрана доноси трофеје?

Апсолутно, поготово у плеј-офу. Ко буде чвршћи и правио мање грешака, имаће већу шансу да освоји титулу. Кошаркашки фундаменти ће бити најважнија ствар – боље извођење слободних бацања, мање изгубљених лопту. То ће одлучити – закључио је Милојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:00