/ Фото: Лазар Ружић
15/07/2021 u 07:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

АМСЦГ упозорава: Избјегавајте путовање у најтоплијем дијелу дана

Фреквенција саобраћаја је умјерена

На путевима у Црној Гори фреквенција саобраћаја је умјерена, а током дана појачана, саопштено је из Ауто-мото савеза Црне Горе (АМСЦГ).

Из АМСЦГ возачима су савјетовали да вожњу прилагоде условима на путу и да се због високих температура избјегава путовање у најтоплијем дијелу дана.

На магистралним путевима Подгорица – Сотоници – Петровац, ГП Дебели Бријег - Херцег Нови - Kотор - Тиват - Будва - Бар - ГП Сукобин саобраћај ће за теретна моторна чија највеца дозвољена маса прелази 7,5 тона бити забрањен од 17 до 22 сата.

На магистралном путу Подгорица – Цетиње – Будва саобраћај ће за теретна моторна чија највеца дозвољена маса прелази 7,5 тона бити забрањен од 17 до 22 сата.

“Ова забрана се не односи на возила са првенством пролаза ,возила за одрзавање путева и ПТТ инсталација ,возила за помоц на путу,специјална возила за превоз зивотиња,бетона и асфалтне масе, као и хладњаце које превозе лако кварљиву робу”, казали су из АМСЦГ.

Забрана се не односи ни на возила за превоз опасних материја на дијелу магистралног пута М-2, од ГП Дебели бријег преко Херцег Новог и Kаменара до кружног тока у мјесту Липци.

Саобраћај на путу Михаиловица - Пљевља биће обустављен од девет до 11 и од 13 до 15 сати због реконструкције те саобраћајнице.

Саобраћај на путу Рожаје – Шпиљани биће обустављен од девет до 11 и од 13 сати до 15 сати, због реконструкције саобраћајнице, а ван тих термина саобраћај је регулисан семафорском сигнализацијом.

Због асфалтерских радова на регионалном путу Беране – Kолашин, у склопу реконструкције пута Лубнице – Јеловица, саобраћај ће бити обустављен од десет до 16 сати.

На путу Пљевља - Метаљка саобраћај ће због реконструкције за све врсте возила бити обустављен од девет до 11 и од 14 до 16 сати.

Због изградње магистралног пута Цетиње - Никшић, саобраћај на регионалном путу Цетиње-Чево биће обустављен од девет до 11 и од 13 до 15 сати, а у осталом периоду долазиће повремено до прекида саобраћаја не дужих од 15 минута.

На магистралном путу Даниловград-Подгорица саобраћа се једном траком наизмјенично на мјестима радова, а могући су и краћи застоји, не дужи од 15 минута.

Због радова на магистралном путу Подгорица-Тузи затворена је једна саобраћајна трака булевара према Тузима.

На магистралном путу М-2, дионица Подгорица-Рибаревина, због асфалтерских радова у оквиру инвестиционог одржавања пута промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту радова од седам до 19 сати.

На првој дионици ауто пута Подгорица-Матешево забрањен је пролаз за вријеме радова.

Пролаз је једино дозвољен возилима која посједују пропусницу компаније ЦРБЦ.

На магистралном путу М-3 дионица Шћепан Поље – Даниловград због пресвлачења пута саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни на мјесту радова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. septembar 2021 00:49