/ фото: УПСУЛ
26/06/2021 u 21:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ангажован спасилачки чамац и посада: Покварио се глисер код рта Волујица

УПСУЛ указује да сви учесници у поморском саобраћају воде рачуна о исправности пловила, броју чланова посаде и временским условима, казао је помоћник директора за сигурност пловидбе у Управи поморске сигурности и управљања лукама Жарко Лукшић

Поморско оперативни центар је данас у 14.57 часова примио информацију да је једно пловило остало у квару на удаљености 1,7 наутичке миље јужно од рта Волујица ка отвореном мору.

Из Поморско оперативног центра, оператери Владо Касалица и Драган Ђуровић дали су координате спасилачком чамцу САР-3 који је са посадом, Јасмин Коковић, Велид Матовић и Ирфан Фератовић, стигао до позиције за 30 минута, пише јedro.me.

На глисеру дужине око 13 метара, налазио се један члан посаде, турски држављанин. Акција самог тегљења до гата-5 у Луци Бар трајала је око 45 минута, а у исто вријеме је обавјештена Инспекција сигурности поморске пловидбе Бар и Сектор граничне полиције, које ће извршити контролу пловила и утврдити разлог квара на глисеру.

image
фото: УПСУЛ

- Данас смо имали и успјешно изведену акцију спашавања глисера у Тиватском заливу, гдје се глисер са 11 чланова посаде запалио услијед квара на мотору. Почетком наутичке сезоне  кренуле су и обимније активности везано за сигурност поморске пловидбе. УПСУЛ указује овим путем да сви учесници у поморском саобраћају, прије испловљења на море, воде рачуна о исправности својих пловила, броју укрцаних чланова посаде и временским условима који тренутно владају на мору. Све информације се могу добити на број 129, који ради у склопу Поморско оперативног центра, саопштио је помоћник директора за сигурност пловидбе у Управи поморске сигурности и управљања лукама Жарко Лукшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 15:17