Фото: Фејсбук / -Фото: Фејсбук
17/08/2021 u 07:19 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Апокалипса у кањону Таре: Не смирује се стање с пожарима, а вјетар дува непрестано

Ватрогасци Бога моле да падне киша

Стање са пожарима на териториjи општине Пљевља не смирује се.

Командир Службе заштите и спасавања Горан Чавић каже да сада у кањону Таре имају практично два пожара са међусобном раздаљином од око седам километара ваздушне линиjе.

– Када је ријеч о пожару коjи иде низводно према селу Засада, рекао бих да jе врло повољна ситуациjа и у неким стиjенама jе jако успорен. Што се тиче другог диjела пожара коjи иде према селу Заглавак, ту нам помаже хеликоптер Воjске Црне Горе коjи заиста обавља одличан посао. У недјељу нам је пуно помогао јер је за неких пар стотина метара пожар могао да дође до првих кућа, коjе смо ми већ заштитили на начин што смо ту стационирали jедан тим коjи ће дежурати са возилом док пожар не буде угашен – каже Чавић и додаје да у селима Борови и Косаници ватрену стихију покушавају да обуздају ватрогасци, који се већ више од мјесец дана непрекидно налазе на терену. Током јучерашњег дана пожар се јавио и на депонији остатака дрвета, коју је користила компанија "Вектра Јакић".

image

Фото: Фејсбук

-Фото: Фејсбук

– Прошлу ноћ из села Борова вратили смо се сат иза поноћи. Људи су преморени јер ово већ дуго траје – наглашава Чавић, поручивши да би садашњу ситуацију једино могла поправити киша. Према његовим ријечима, у поподневним сатима интензитет пожара је много јачи јер су температуре веће, а вјетар готово непрекидно дува.

– Сваки дан у просјеку имамо по пет пожара. Ако су јуче била четири, данас имамо осам пожара. Људи просто не могу да стигну свуда да дјелују и садашњу ситуацију једино може промијенити киша. Бринемо мало и о ситуациjи са корона вирусом, jер ватрогасци, када су на терену, не могу толико да воде рачуна о личноj хигиjени, што би могло да представља додатни проблем – наглашава Чавић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:29