Arhus karavan u Niksicu / - ŽELJKO ŠAPURIć
03/07/2024 u 14:10 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Arhus karavan gostovao u Nikšiću: Promocija novog Zakona o upravljanju otpadom

Sa temom promocija novog Zakona o upravljanju otpadom i omogućavanje direktne i bolje komunikacije sa građanima o problematici kojom se bavi ovaj zakon, danas je u sali Skupštine Opštine Nikšić gostovao Arhus karavan.

Građani treba da se upoznaju sa svojim pravima u kontekstu zaštite životne sredine, kao i mogućnošću donošenja najvažnijih odluka oko toga, istakao je Aleksandar Perović, direktor NVO Ozon.

- Simbolično je Arhus karavan u sali Skupštine Opštine gdje se nalaze odbornici koji predstavljaju građane i koji su taj glas razuma I da prenose ono što od ljudi koji sui h izabrali. Nama je drago što su vrijednost ovog karavana prepoznali iz Ministarstva ekologije, Agencija za zaštitu životne sredine i Eko fonda. Naš Arhus center je osnovan davne 2011. godine i prvi je u Crnoj Gori koju je osnovan u sklopu neke nevladine organizacije kao što je naša. Mi smo svih ovih godina građanima Nikšića i Crne Gore pružili logističku podršku mnogim inicijativama oko zaštite životne sredine. Uoči dolaska Arhus karavana u Nikšiću mi smo imali seriju akcija po mjesnim zajednicama u sklopu akcije “Naš grad, naš obraz” i upoznavali građane šta raditi sa otpadom, rekao je Perović.

image

Arhus karavan u Niksicu

- ŽELJKO ŠAPURIć

Arhus karavan je pokrenulo Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera u saradnji sa Eko fondom, Agencijom za zaštitu životne sredine i Arhus cenrima iz Podgorice, Berana, Nikšića i Kolašina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 14:10