/ Foto: Arhiva
15/10/2021 u 12:32 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бар: Мијења се висина износа за кориснике једнократних новчаних помоћи

Мијењаће се и критеријуми којима се утврђује који појединци, односно породице се налазе у стању социјалне потребе

Секретаријат за локалну самоуправу Општине Бар обавијестио је грађане и све заинтересоване субјекте да покреће поступак израде Нацрта Одлуке о измјени одлуке о правима из социјалне и дјечје заштите.

С тим у вези, упутили су јавни позив за претходно консултовање грађанима Општине Бар, мјесним заједницама, НВО, органима локалне управе, предузећима чији је оснивач Општина Бар, државним органима, органима државне управе и службе, правним лицима, предузетницима и осталим заинтересованим субјектима да доставе приједлоге, мишљења и сугестије у вези са утврђивањем Нацрта Одлуке о измјени одлуке о правима из социјалне и дјечје заштите, водећи рачуна о постојећим изворима финансијских средстава и њиховој намјени утврђеној у складу са законском регулативом.

Намјера обрађивача Нацрта одлуке је измјена наведене одлуке у дијелу који се односи на висину износа који се додјељује корисницима једнократних новчаних помоћи и критеријума којима се утврђује који појединци, односно породице се налазе у стању социјалне потребе.

Важећа Одлука о правима из социјалне и дјечје заштите објављена је у Службеном листу и може се преузети и на сајту општине Бар.

Приједлози, ставови и сугестије могу се доставити у писаној форми путем поште, на адресу: Секретаријат за локалну самоуправу, Булевар Револуције бр. 1 или непосредно на шалтеру Грађанског бироа Општине Бар, те путем мејл адресе Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Период предвиђен за пријем траје од 15. до 25. октобра.

Секретаријат за локалну самоуправу ће обрадити податке прикупљене у поступку претходног консултовања и сачинити Извјештај о резултатима претходног консултовања, и биће објављени на интернет страници Општине Бар.

Додатне информације у вези овог обавјештења и јавног позива могу се добити на бројеве телефона 030 301-490 и 030 301–486, као и у канцеларијама Општине Бар број 208 и 211 сваког радног дана од 10: 30 сати до 14 сати уз обавезно поштовање прописаних епидемиолошких мјера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:13