/ - фото Оптина Бар
10/12/2021 u 16:43 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бар: Сви људи рођени су слободни и једнаки у правима

Данас се обиљежава Међународни Дан људских права

Данас се обиљежава Међународни Дан људских права 10. децембар, који нас подсјећа на универзалност и неотуђивост слободе и достојанства свих људских бића која су слободна и једнака у свим правима. Овај Дан обиљежавамо у знак сјећања на Универзалну декларацију УН о људским правима која је установљена 1948. године - саопштено је из Општине Бар.

У саопштењу се додаје да први чланови Декларације наводе да се сва људска бића рађају слободна и једнака у достојанству и правима, да су „обдарена разумом и свијешћу и треба једни према другима да поступају у духу братства.“, те да сваком припадају сва права и слободе проглашене у овој Декларацији „без икаквих разлика у погледу расе, боје, пола, језика, вјероисповијести, политичког или другог мишљења, националног или друштвеног поријекла, имовине, рођења или других околности “.

-Разумијевајући цивилизацијски значај заштите и унапређења људских права на свим нивоима, од локалног до глобалног, Општина Бар увијек је пружала снажну подршку промоцији права сваког човјека али и конкретној институционализацији тих права и њихову заштиту кроз систем локалне управе.

Водимо рачуна о свим људима без обзира на било какву разлику и лично својство или припадност, разумијевајући да једино тако можемо стварати град и заједницу у којој ће се сви осјећати комотно и сигурно да граде свој живот и срећу.

Традиција коју град Бар вјековима баштини сјајан је допринос универзалној и цивилизацијског идеји слоге, једнакости међу људима и разумијевања разлика као највећег богатства.

Бар је мјесто сусрета многих култура, традиција и цивилизација, мјесто сусрета три велике свјетске религије, и мјесто које је све те специфичности увијек на најбољи начин обједињавало стварајући нову вриједност на којој данас почива и Црна Гора и читав демократски свијет-закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:56