Зековић / Фото: Радио Светигора
30/05/2021 u 15:49 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Барски намјесник о пљачки храма: Нека Бог уразуми разбојнике

Отац Слободан похвалио рад службеника Центра безбједности који су расвијетлили разбојништво

Протојереј-ставрофор Слободан Зековић, барски архијерејски намјесник, казао је да је да су га службеници ЦБ Бар обавијестили да су починиоци крађе у Храму Светог Јована Владимира притворени те да ће по закону бити даље процесуирани.

- Полицијска истрага је уродила плодом. Користим прилику и овим путем да похвалим рад службеника Центра безбједности који су у кратком року успјели да расвијетле ово разбојништво и да лише слободе починиоце овога недјела - казао је Зековић за Радио Светигора.

Највећи дио предмета и отуђеног новца узетог не само из цркава већ и из других објеката који су били предмет њиховог разбојништва, пронађен је у скровишту гдје су се осумњичени налазили минулих дана

Зековић је казао да га је највише погодило што је у извршеном разбојништву у храму оскрнављена светиња олтара.

- Та преметачина у олтару и скрнављење тога најсветијеа дијела храма је заиста нешто што ћемо тешко избрисати из свога сјећања, а што се тиче материјалне штете, колика год да је била, она се да надокнадити. Да Господ уразуми и оне који су то урадили и оне који су можда на други начин неки или планирали или покушавали да крену тим злим путем, да од тога одустану и да сви живе у миру и слози и честитим врлинским животом, на шта смо сви од Бога призвани- додао је Зековић.

Подсјетимо, полиција је ухапсила држављане Сјеверне Македоније Т.П. (40) и В.Г. (38) због сумње да су провалили у Храм Светог Јована Владимира у Бару у ноћи између 22. и 23. маја.

Из Управе полиције су саопштили да се сумња да су Македонци украли око 1.500 еура, већи број сребрних ланаца и привезака, двије круне за вјенчања, златно-сребрну панагију са натписом на полеђини и таблет.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:37