Barski vatrogasci završili obuku / - FOTO: OPšTINA BAR
26/06/2024 u 22:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Barski vatrogasci završili obuku: Stekli vještine za koordinaciju sa helikopterskim timovima

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar uspješno su završili specijalizovanu obuku za komunikaciju sa vazduhoplovom i desantiranje iz helikoptera na nepristupačnim mjestima.

Ova obuka je, kako je saopšteno iz gradske uprave, od izuzetnog značaja za unapređenje sposobnosti i efikasnosti u situacijama koje zahtijevaju hitnu reakciju i intervenciju u teškim i teško dostupnim terenima.

- Tokom obuke vatrogasci-spasioci stekli su neophodna znanja i vještine za koordinaciju sa helikopterskim timovima, što uključuje sigurnu komunikaciju i precizno izvođenje desantiranja iz vazduhoplova. Poseban fokus je stavljen na tehniku i taktiku spuštanja na nepristupačne lokacije, što će omogućiti bržu i efikasniju reakciju u hitnim slučajevima, kao što su požari u planinskim predjelima, spasavanje unesrećenih i druge vanredne situacije - pojasnili su iz Opštine Bar.

Obuka je organizovana u saradnji sa aviohelikopterskom jedinicom Ministarstva unutrašnjih poslova, a vježbama je prisustvovao i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Opština Bar će nabaviti novu opremu za vatrogasnu službu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 22:44