Барски водовод / - фото: Драган Стојановић
15/10/2021 u 09:14 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Барски „Водовод” реализовао низ инфраструктурних пројеката

Изградњом прикључка на систем Регионалног водовода и главног дијела мреже за насеље Велики пијесак започет је значајан пројекат на решавању проблема водоснадбијевања за наведено подручје, казао је Ђуричић

И поред изузетно тешког пословног амбијента, „Водовод” је у сарадњи са локалном самоуправом успио да реализује низ инфраструктурних пројеката који су знатно унаприједили систем водоснадбијевања. Према ријечима извршног директора Младена Ђуричића, тиме су показали да је основна мисија овог привредног Друштва  континуирано и квалитетно водоснадбијевање на подручју општине.

image

Младен Ђуричић

- фото: Драган Стојановић

- У току 2021. године, након изградње 980м цјевовода ПЕХД ДН250мм, као и наставка раније изграђеног цјевовода ДЦИ ДН 250мм, ријешен је вишедеценијски проблем водоснадбијевања насеља Заљево, Томба, Рап, Бартула, Челуга и дијела насеља Поље. На наведеном подручју гравитира 2.300 домаћинстава и 150 привредних субјеката, и по први пут ове године у току љетњег периода у овом подручју није било рестрикција водоснадбијевања - каже он.

Такође, изградњом прикључка на систем Регионалног водовода и главног дијела мреже за насеље Велики пијесак започет је значајан пројекат на решавању проблема водоснадбијевања за наведено подручје. У току је израда пројектно-техничке документације која је неопходна за наставак изградње водоводне мреже насеља Велики пијесак, а које представља једну од најатрактивнијих туристичких дестинација на подручју општине, објаснио је Ђуричић.

Осим изградње водоводне инфраструктуре, доо „Водовод и канализација” константно ради на унапређењу третмана отпадних вода, чиме се обезбјеђује адекватније очување животне средине и здравља наших суграђана.

- Тако ћемо издвојити пројекат изградње канализационе инфраструктуре на подручју насеља Брбот у Старом Бару - закључује Ђуричић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:56