/ -FOTO: JEDRO
29/07/2021 u 07:03 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бару усред сезоне пријете рестрикције воде

Из Водовода апелују да се пијаћа вода не користи за прање дворишта, аутомобила, заливање воћњака...

Директор ДОО "Водовод и канализација" Бар (ВиК) Младен Ђуричић апеловао је на грађане да пијаћу воду не користи ненамјенски за прање дворишта, тротоара, аутомобила и заливање воћњака.

Истакао је да у Бару досад није било рестрикција у водоснабдијевању захваљујући обезбјеђивању додатних количина воде из система Регионалног водовода (РВ), и напору стручних екипа предузећа.

– Упркос неповољним хидрометеоролошким условима и тропским температурама, ВиК Бар успијева да одржава редовно и квалитетно водоснабдјевање на подручју општине. Заједно са нашим потрошачима смо на задатку да систем водоснабдјевања остане стабилан и одговори повећаним захтјевима у овом периоду који се одликује јако високим температурама, појачаном присуству туриста и природном опадању хидролошког потенцијала наших водоизворишта. Посвећени одржавању редовног водоснабдијевања кроз сарадњу са РВ обезбиједили смо недостајуће количине воде и тренутно преузимамо 75 литара у секунди – истиче Ђуричић.

Према његовим ријечима, поред количина које преузима из система РВ, ВиК располаже и капацитетима из својих водоизвориштиа која дају 411 литара у секунди.

– То значи да у укупном систему водоснабдјевања имамо 486 литара у секунди. Ово нам за сада омогућава да одговоримо, можемо слободно рећи рекордној потрошњи наших суграђана и туриста. Екипе ВиК Бар улажу константно напоре да се сви кварови и технички проблем рјешавају моментално, иако се тај рад најчешће одвија и на температурама преко 40 степени - казао је директор Водовода, додајући да је труд који улажу запослени резултира тиме да је систем стабилан и одржив и да до данас, упркос неповољној хидролошкој ситуацији и још увијек немарном односу појединих потрошача нијесу уводили рестрикције.

– Апелујемо да се пијаћа вода не користи за прање дворишта, тротоара, аутомобила заливање воћњака. Захваљујући обезбјеђивању додатних количина воде из система РВ и напором наших стручних екипа увођења рестрикција до сада није било. Ипак, уколико се не прекине ненамјенска потрошња воде, до њих ће морати доћи, иако је то наша крајња мјера – поручио је Ђуричић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:13