/ -FOTO: JEDRO
29/07/2021 u 07:03 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Бару усред сезоне пријете рестрикције воде

Из Водовода апелују да се пијаћа вода не користи за прање дворишта, аутомобила, заливање воћњака...

Директор ДОО "Водовод и канализација" Бар (ВиК) Младен Ђуричић апеловао је на грађане да пијаћу воду не користи ненамјенски за прање дворишта, тротоара, аутомобила и заливање воћњака.

Истакао је да у Бару досад није било рестрикција у водоснабдијевању захваљујући обезбјеђивању додатних количина воде из система Регионалног водовода (РВ), и напору стручних екипа предузећа.

– Упркос неповољним хидрометеоролошким условима и тропским температурама, ВиК Бар успијева да одржава редовно и квалитетно водоснабдјевање на подручју општине. Заједно са нашим потрошачима смо на задатку да систем водоснабдјевања остане стабилан и одговори повећаним захтјевима у овом периоду који се одликује јако високим температурама, појачаном присуству туриста и природном опадању хидролошког потенцијала наших водоизворишта. Посвећени одржавању редовног водоснабдијевања кроз сарадњу са РВ обезбиједили смо недостајуће количине воде и тренутно преузимамо 75 литара у секунди – истиче Ђуричић.

Према његовим ријечима, поред количина које преузима из система РВ, ВиК располаже и капацитетима из својих водоизвориштиа која дају 411 литара у секунди.

– То значи да у укупном систему водоснабдјевања имамо 486 литара у секунди. Ово нам за сада омогућава да одговоримо, можемо слободно рећи рекордној потрошњи наших суграђана и туриста. Екипе ВиК Бар улажу константно напоре да се сви кварови и технички проблем рјешавају моментално, иако се тај рад најчешће одвија и на температурама преко 40 степени - казао је директор Водовода, додајући да је труд који улажу запослени резултира тиме да је систем стабилан и одржив и да до данас, упркос неповољној хидролошкој ситуацији и још увијек немарном односу појединих потрошача нијесу уводили рестрикције.

– Апелујемо да се пијаћа вода не користи за прање дворишта, тротоара, аутомобила заливање воћњака. Захваљујући обезбјеђивању додатних количина воде из система РВ и напором наших стручних екипа увођења рестрикција до сада није било. Ипак, уколико се не прекине ненамјенска потрошња воде, до њих ће морати доћи, иако је то наша крајња мјера – поручио је Ђуричић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

18. septembar 2021 20:13