Поплава у насељу Крушево / -Милован Нововић
11/12/2021 u 06:20 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бесану ноћ провело неколико породица из насеља Крушево: Куће Аџића по други пут ове године у води

Проблем су нестручно изведени радови током реконструкције магистралног пута Бијело Поље - Риберевине и сада, умјесто да отиче пропустом испод пута у Лим, вода се враћа на наша имања, истиче Горан Аџић

У бјелопољском насељу Крушево бесану ноћ провело је неколико породица страхујући од поплава. У најтежој ситуацији је кућа Миомира Аџића, у коју је јуче у јутарњим сатима вода почела да улива, а поплављена је им је и штала и сијено поред куће.

- Вода не може да отиче направљеним пропустом у ријеку Лим већ се враћа на наша имања. Вода је синоћ улила у доњи спрат куће и и подрум. Штала и сијено су у води. Ако киша настви да пада овим темпом бојим се да ћемо морати да се негдје евакуишемо-истиче Миомир, а његоив син Горан каже да тренутно могу саобраћати само чамцем.

image

Аџићи траже хитну санацију проблема

-Милован Нововић

-Читаве ноћи провели смо испред куће страхујући од поплаве. Алармилрали смо све надлжене, почев од локалне управе до комуналних служби. У сред ноћи дошли су и припадници Службе заштите и спасавања и пумпама црпили воду. Ипак, то није помогло јер је киша непрестано падала, а водостај се повећавао-каже Горан и додаје да је у питању стари проблем, те да се слично десило и у фебруару ове године када је под водом била кућа рођака Радосава Аџића.

-Проблем су нестручно изведени радови током реконструкције магистралног пута Бијело Поље-Риберевине. Радове је изводила фирма "Бемакс". На пропусте смо указивали и током извођења радова, али на то се нико није обазирао - кажу Аџићи и додају да је проблем и изливање воде са оближњег извора која несметано тече према кућама.

Ружић: Потрудићемо се да трајно ријешимо овај проблем

На имању Аџића јуче су били Марко Масловарић, секретар Штаба за ванредне ситуације, и Душко Ружић секретар Секретаријата за комуналне послове и саобраћај.

- Обезбиједили смо да механизација ЈП Водовод "Бистрица" ријеши проблем да вода несметано тече, а да се онда наредних дана види како да трајно ријешимо овај проблем како поново не би дошло до сличних невоља - казао је Ружић и додао да су јуче успјели да спијече да вода улива у куће Аџића.

-И сада ми је створен проблем. Истина мањи него у фебруару кад ми је направљена велика штета на кући. Улила се вода, попуцали зидови...Очекујем да ће, како су обећали, ријешити тај ток воде са извора и направити дренажу - каже Радосав Аџић и додаје да треба ријеши проблем и другог, ближег Рибаревинама, запушеног пропуста одакле је раније вода поред кућа Љуца отицала даље у Лим.

- Када су радили реконструкцију пута, извођачи су током ноћи, поломили цијеви за одвод воде и затрпали их шљунком и земљом. Од тада ми имамо проблем. Вода сада умјесту да иде кроз пропуст враћа се на наша имања и куће –истиче Радосав Аџић и додаје да су из "Бемакса" обећали да ће ријешити проблеме али да обећање нијесу испунили.

- Тражимо од локалне управе да преко Штаба за ванредне ситуације ријеши тренутни проблем и спаси нам куће, а онда да ријеши и проблем да каналом од пропуста, који је сада зачепљен, вода несметано отиче у Лим - истичу Аџићи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:45