/ -Приватна архива
05/11/2021 u 06:51 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бијело Поље: Пси луталице шетају градом, дјеца не смију проћи до школе

Пси луталице направили "кордон" на улици да дјеца нијесу могла проћи

Последњих дана на подручју бјелопољске општине примијећено је присуство чопора паса луталица.

Из Комуналног предузећа "Лим'' кажу да су имали уговор са Општином Беране, гдје постоји азил, али последњих двадесетак дана он не прима псе, тако да су се суочили са додатним проблемом.

- У току су разговори са представницима других општина у Црној Гори које имају азил како би овај проблем донекле ријешили- каже Раденко Вујошевић, директор Комуналног "Лим''.

Из НВО "Знање, став, понашање" поново су актуелизовали питање изградње азила за псе јер, како наводе, многи грађани Бијелог Поља сматрају да је то адекватно рјешење.

-Изградњом азила учинио би се значајан помак у сузбијању заразних и вирусних обољења, смањиле се штете пољопривредницима и осигурала се безбједност грађана а посебно дјеце од напада паса луталица-наводе из ове НВО.

Директор НВО "Нови пут" Вехбо Чоковић потврђују да присуство паса луталица поприма забрињавајуће размјере.

-Паса луталица има на сваком мјесту. Број је забрињавајући, па позивамо надлежне да што хитније адекватно и хумано реагују- поручује Чоковић и додаје да прије неколико дана у јутарњим сатима малишани из неких дјелова приградског насеља Расово нијесу смјели без пратње одраслих да пођу у школу.

-Пси луталице су направили "кордон" на улици да дјеца нијесу могла проћи. Једног шестогодишњака недавно је пас угризао за ногу-каже Чоковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:41