(Фото; Биљана Марковић)
14/06/2021 u 20:02 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Бивши возач “Аутобоке” Маринко Прелевић започео штрајк глађу испред которског суда

Он је казао да је дијабетичар и да има повишен крвни притисак, те да је без апсолутно икаквих примања

Маринко Прелевић данас је испред Основног суда у Котору започео штрајк глађу.  Даниловграђанин, који већ 35 година живи у Котору, на овај потез се одлучио јер су, како тврди, у његовом случају заказале институције система.

Најављујуе да неће прекинути штрајк све док му бивша фирма “Аутобока саобраћај” у којој је био запослен као возач аутобуса, не врати документацију; радну књижицу и диплому, повеже радни стаж за уназад 11 година и не исплати личне дохотке, а на шта је, тврди, обавезује пресуда Основног суда у Котору.           

image

(Фото; Биљана Марковић)

                                 

-Тужио сам фирму након што сам у августу мјесецу 2010.  Године добио незаконито отказ, а што је пресудом потврдио Суд у Котору и то два пута, током седам година колико је трајало суђење. По жалби тужене стране, предмет је пребачен у Виши суд у Подгорицу, да би ми недавно мој адвокат саопштио да је предмет прешао у Основни суд у Никшићу, јер је наводно моја бивша фирма угашена у Никшићу и да сам добио пресуду. Међутим, сада сазнајем да од тога нема ништа, јер је јутрос судија которског суда Мишо Јакшић позвао никшићки суд и установило се да тамо тог предмета ни поступка нем-рекао је Прелевић порталу “Дан”. 

Он је казао да је дијабетичар и да има повишен крвни притисак, те да је без апсолутно икаквих примања.                         

-Ни са Бироа рада, ни одакле. Нисам могао да се запослим јер су ми изгубили диплому-тврди Прелевић.

Он је испред зграде суда донио таблу на којој је исписао; “Због ЦГ институција судства и тужилаштва ја сам уништен једанаест година и остао без егзистенције за живот”. 

Izdvojeno

04. avgust 2021 05:12