(Фото; Биљана Марковић)
14/06/2021 u 20:02 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши возач “Аутобоке” Маринко Прелевић започео штрајк глађу испред которског суда

Он је казао да је дијабетичар и да има повишен крвни притисак, те да је без апсолутно икаквих примања

Маринко Прелевић данас је испред Основног суда у Котору започео штрајк глађу.  Даниловграђанин, који већ 35 година живи у Котору, на овај потез се одлучио јер су, како тврди, у његовом случају заказале институције система.

Најављујуе да неће прекинути штрајк све док му бивша фирма “Аутобока саобраћај” у којој је био запослен као возач аутобуса, не врати документацију; радну књижицу и диплому, повеже радни стаж за уназад 11 година и не исплати личне дохотке, а на шта је, тврди, обавезује пресуда Основног суда у Котору.           

image

(Фото; Биљана Марковић)

                                 

-Тужио сам фирму након што сам у августу мјесецу 2010.  Године добио незаконито отказ, а што је пресудом потврдио Суд у Котору и то два пута, током седам година колико је трајало суђење. По жалби тужене стране, предмет је пребачен у Виши суд у Подгорицу, да би ми недавно мој адвокат саопштио да је предмет прешао у Основни суд у Никшићу, јер је наводно моја бивша фирма угашена у Никшићу и да сам добио пресуду. Међутим, сада сазнајем да од тога нема ништа, јер је јутрос судија которског суда Мишо Јакшић позвао никшићки суд и установило се да тамо тог предмета ни поступка нем-рекао је Прелевић порталу “Дан”. 

Он је казао да је дијабетичар и да има повишен крвни притисак, те да је без апсолутно икаквих примања.                         

-Ни са Бироа рада, ни одакле. Нисам могао да се запослим јер су ми изгубили диплому-тврди Прелевић.

Он је испред зграде суда донио таблу на којој је исписао; “Због ЦГ институција судства и тужилаштва ја сам уништен једанаест година и остао без егзистенције за живот”. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:52