/ - Фото: М.Н.
17/01/2022 u 16:45 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелопољском Центру за социјални рад достављено 609 захтјева бивших корисница накнада

Гужве испред зграде

Центру за социјални рад у Бијелом Пољу до петка, 14. јануара, предато је 327 захтјева за обештећење бивших корисница накнада по основу рођења троје или више дјеце, а закључно са данашњим даном укупно 609, саопштила је Радио Бијело Поље директорица те установе, Весна Минић.

Истакла је и да за сада нема већих недоумица и проблема приликом предаје захтјева, али да су за евентуалне консултације око имплементације Закона о обештећењу бивших корисница накнада по основу рођења троје или више дјеце у сталној комуникацији са Министарством финансија и социјалног старања.

Минић је нагласила и да не располажу са тачним бројем корисница са територије општине Бијело Поље које би могле остварити ово право.

-У овом тренутку је незахвално лицитирати бројкама, јер је протекао дуг временски период од доношења првог закона о остваривању  права, па до доношења закона о обештећењу. Али, сви захтјеви који буду поднесени у законом предвиђеном року биће благовремено ријешени“, поручила је директорица Центра за социјални рад.

Право на обештећење, у складу са Законом, како је подсјетила, имају кориснице мјесечне накнаде по основу рођења троје или више дјеце, којима је то право припадало у периоду од 1. јануара 2016. до 30. јуна 2017. године, у складу са Законом о допунама Закона о социјалној и ђечјој заштити, уколико им је ово право укинуто.

-Право на обештећење припада и корисницама чији је правни статус уређен Законом о извршењу Одлуке Уставног суда Црне Горе од 19. априла 2017. године након истека времена коришћења накнаде које је прописано тим законом“, навела је Минић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:51