Стубићи постављени мимо прописа / -TV
30/06/2021 u 07:15 h
Tamara VučinovićTamara Vučinović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блажо Рађеновић: Прилаз мору нико не може да забрани

Поред Андрије Петковића, у разговору са предсједником Управног одбора Морског добра учествовали су и представници Комуналне полиције и грађани, а проблем је стари - плажа испред хотела "Палма" која је и даље ограђена стубићима мимо прописа

Предсједник Управног одбора ЈП Морско добро Блажо Рађеновић посјетио је јуче тиватску општину како би се упознао са проблемима и разговарао са предсједником Скупштине општине Тиват др Андријом Петковићем. Поред Петковића, у разговору су учествовали и представници Комуналне полиције и грађани, а проблем је стари -

image

Рађеновић и Петковић са грађанима испред хотела "Палма"

-TV

-Имали смо веома конструктиван састанак гдје су и представници локалне управе и грађана изразили примједбе на досадашњи рад и закупаца и ЈП Морско добро. Конкретан примјер је испред хотела "Палма", евидентирали смо неколико недостатака који ће у наредном периоду бити отклоњени. Наши контролори су заједно са Комуналном инспекцијом изашли на терен, а и лично сам се увјерио каква је ситуација. Приступ мору мора да буде обезбијеђен сваком грађанину који посјети наше плаже, то закупци морају знати, а и уговором је прецизирано-казао је Рађеновић.

Он је поручио да приступ мору не може нико да забрањује, као и да постоје хотелска купалишта гдје имају право да поставе мобилијар дуж читаве закупљене плаже, али да приступ мору мора бити омогућен и да та комуникација мора постојати.

-Ми ћемо убудуће по свакој пријави излазити на терен и отклањати све неправилности-казао је Рађеновић и најавио да су у преговорима са Општином Тиват око Пина које планирају да уступе локалној управи.

Морско добро отвара канцеларију у Тивту

Рађеновић је казао да је политика ЈПМД децентрализација и да ће се базирати на захтјевима и примједбама на нивоу локалних самоуправа.

-ЈПМД наредних дана отвара своје канцеларије у Тивту. Имамо простор, само ћемо га мало осавременити и уподобити потребама наших контролора и представника Морског добра, како би грађани могли ефикасније да поступају и своје захтјеве остварују- казао је Рађеновић.

-Мислим да су заинтересоване обје стране, а на задовољство Тивћана и туриста. Покушавамо на транспарентан начин да изађемо свима у сусрет, првенствено локалном становништву, казао је он.

Иако је био најављен долазак представника хотела, није се појавио нико. Поводом захтјева Бокешког форума да се градска плажа врати Тивћанима, прије неколико дана је у Будви организован састанак на ком је истакнуто да су свјесни чињенице да је црногорска обала најважнији привредни ресурс наше државе и да домаћински однос према њој није само однос према "крупним" инвеститорима већ прије свега према домицилном становништву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 17:07