/ Александар Богдановић- фото: ДПС БАР
07/12/2021 u 15:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богдановић: Резултат избора добра најава онога што нас чека

Богдановић је изразио задовољство резултатима недјељних локалних избора, како оних који се тичу ДПС, тако и свих осталих грађанских снага

Што се ДПС тиче, остварили смо зацртано - остали смо убједљиво најјача партија у све три општине и резултат избора видимо као добру најаву онога што нас чека ускоро, а то је нови циклус локалних избора, а могуће и парламентарних, рекао је генерални секретар ДПС Александар Богдановић.

Богдановић је изразио задовољство резултатима недјељних локалних избора, како оних који се тичу ДПС, тако и свих осталих грађанских снага.

“Што се ДПС тиче, остварили смо зацртано - остали смо убједљиво најјача партија у све три општине и резултат избора видимо као добру најаву онога што нас чека ускоро, а то је нови циклус локалних избора, а могуће и парламентарних”, рекао је Богдановић.

Он је истакао да је ДПС у три општине освојио укупно 47,3 одсто мандата, те готово осам хиљада гласова, и казао додају ли томе резултати осталих природних савезника, јасно је да се може закључити како постоји тренд раста подршке бирача грађанским и проевропским снагама.

Он је саопштио да је ДПС једина партија која је на јучерашњим изборима у свакој општини имала двоцифрен број освојених мандата, и подсјетио да је - не рачунајући ДПС - појединачно најбољи резултат у некој општини, са осам мандата, опет имала грађанска и европска партија која је у опозицији на државном нивоу.

“Када говорим о владајућим странкама са државног нивоа, нарочито је важно поменути да су оне у све три општине освојиле свега 27,3 одсто мандата, тако да у овом случају бројке говоре сасвим довољно о томе што грађани мисле о политици одлазеће Владе. Грађани су притом видјели шта се дешава и у Будви и у Беранама и у другим градовима гдје они врше власт на локалу, тако да је такав резултат посљедица и тог фактора”, рекао је генерални секретар ДПС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:44