23/03/2022 u 15:35 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Букти пожар у Општини Колашин: Изгореле куће у селу Јасенова, угрожене у Међуријечју

У пожару су изгорела четири објекта, који су зарасли и који се нијесу могли одбранити јер до њих није било пута, саопштио је Жељко Дармановић, командир Службе заштите и спашавања Колашин

Четири куће изгореле су у селу Јасенова у Општини Колашин, а ватра је угрозила и неколико стамбених објеката у Међуријечју и Церовицaма. Командир Службе заштите и спашавања Колашин Жељко Дармановић каже да се од прошле суботе боре са ватреном стихијом.

–Пожар је избио у селу Јасенова. Ватра се шири изузетно тешким тереном за гашење. Пожар је заузео огромне хектаре шуме, а угрожене су и куће у Међуријечу и Церовици – рекао је Дармановић.

Дармановић наводи да мјештани не воде рачуна већ да неконтролисано пале имања, те да добар дио њих није испоштовао препоруке да се очисте окућнице и имања.

– У Међуријечју су се мјештани добро организовали и претходну ноћ њих 25 је гасило пожар. Дали смо им напртњаче како би могли интервенисати. Пожар је оргоман, он се угасити не може. Једино можемо да спашавамо објекте. У пожару су изгорела четири објекта, који су били зарасли и до којих се није могло доћи јер до њих није било пута. Киша је једини лијек – рекао је Дармановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:47