Млади на предавању у Котору / -Б.М.
06/08/2021 u 06:45 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Чашица више" била узрок 20 удеса

Током 2020. године било је укупно 250 саобраћајних удеса, од којих су 22 последица управљања под дејством алкохола, а од укупног броја 48 учесника били су млади возачи, истакла је Вучетић

Од почетка 2021. године до 1. августа, на подручју которске општине догодило се 185 саобраћајних незгода, од којих су 20 за узрок имале управљање возилом под дејством алкохола, док су у њих 25 учествовали млади возачи, подаци су Одјељења безбједности (ОБ) Котор. Службеница полиције Анита Вучетић додаје да је током 2020. године било укупно 250 саобраћајних удеса, од којих су 22 последица управљања под дејством алкохола, а од укупног броја 48 учесника били су млади возачи.

Милан Митић говори о ризику вожње у пијаном стању

Преносећи своје тешко животно искуство, Милан Митић из Пожаревца младим Которанима је указао на ризике непоштовања саобраћајних правила и вожње у пијаном стању. Он је говорио о саобраћајној несрећи коју је доживио управљајући мотоциклом под дејством алкохола, након које је провео 40 дана у коми и имао три операције.

– Након осам мјесеци устао сам из инвалидских колица и поново учио да ходам. Обријао сам се сам тек послије 2,5 године, казао је Митић.

Приказан је и едукативни филм на тему саобраћајних удеса Савјета за безбједност саобраћаја града Врања.

– У 2019. години је било 439 саобраћајних незгода, од којих су 48 настале као последица управљања возилима под дејством алкохола, казала је Вучетић на предавању "Безбједност младих у саобраћају", одржаном јуче у прес сали Културног центра.

О малољетничкој деликвенцији говорила је инспекторка ОБ Котор Верица Становић, истичући предузимање низа мјера и радњи кроз планиране активности, али и у синхронизованим акцијама полиције са циљем заштите ове популације.

image

Са предавања у Котору

-Б.М.

– У ОБ Котор постоји посебан реферат за малољетничку деликвенцију у склопу којег је и реферат за насиље у породици. Статистички подаци за 2020. годину су да су малољетници били извршиоци пет кривичних дјела. У 2019. години у нашој општини је извршено 11 кривичних дјела, процесуирано је 10 малољетних лица и поднијето седам кривичних пријава надлежном тужиоцу, казала је Становић и прецизирала да су у оквиру ових кривичних дјела била два повратника у извршењу, једно дјело тешке тјелесне повреде, једно насилничко понашање, два насиља у породици, двије тешке крађе, двије крађе, кривично дјело неовлашћено конзумирање и стављање у промет опојних дрога, једно отуђење и оштећење туђе ствари и једно кривично дјело изазивања опште опасности.

Присутне су у име Канцеларије за превенцију болести зависности, РЕ популацију и родну равноправност поздравиле Слађана Мијановић и Снежана Стевовић Јанковић. Предавање је одржано у склопу програма Секретаријата за културу, спорт и друштвене дјелатности, којим овај општински ресор, до 12. августа, обиљежава Међународни дан младих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:54