Са сусрета
08/10/2021 u 15:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Црногорска заједница у Албанији чувар националног поноса и идентитета

Градоначелник Кашћелан је са Ћулафићем и члановима Црногорске заједнице обишао манастир Светог Владимира Дукљанског

Црну Гору и Албанију повезују пријатељске и братске везе, а њен важан дио је и Црногорска заједница којој би обје државе требало да посвете значајнију пажњу, оцијењено је у току сусрета градоначелника Пријестонице Цетиње Александра Кашћелана са предсједником Црногорске заједнице у Албанији Маринком Ћулафићем у Елбасану.

Градоначелник Кашћелан пренио је Ћулафићу интересовање и спремност Пријестонице да подржи активности Црногорске заједнице, за које је казао да су веома значајне због очувања националног идентитета, културе и традиције.

-Посебну захвалност господину Ћулафићу и Црногорској заједници дугујемо због изузетне организације дана сјећања на Медовску трагедију из 1916. године, када је 385 црногорских добровољаца из Сједињених Америчких Држава настрадало на броду “Бриндизи” надомак албанске луке “Медова- казао је Кашћелан.

Градоначелник је позвао Ћулафића да посјети Цетиње са делегацијом Црногорске заједнице, као и да се укључи у рад Матице црногорских исељеника, чије ће сједиште бити на Цетињу.

Ћулафић је Кашћелана упознао са положајем црногорске заједнице у Албанији, наводећи да имају подршку албанских власти, али и да би подршка са црногорске стране могла бити значајнија.

-Када то кажем, прије свега мислим на подршку нашим активностима кроз присуство или упознавање са важним државним политикама. Било би лијепо и да приликом посјета Албанији, сврате до нас и поздраве се са члановима наше заједнице која упркос свим историјским околностима није заборавила земљу поријекла и своје коријене- казао је Ћулафић.

Ћулафић је прихватио позив градоначелника Кашћелана да посјети Цетиње, гдје би се договорили и модалитети будуће сарадње.

Градоначелник Кашћелан је са Ћулафићем и члановима Црногорске заједнице обишао манастир Светог Владимира Дукљанског.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:17