Povodom Dana bijelog štapa, SPičanović sa Joketić / - OPšTINA BAR
16/10/2024 u 13:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dan bijelog štapa: Saradnja Opštine Bar i Organizacije slijepih primjer pozitivne prakse

Povodom 15. oktobra – Međunarodnog dana bijelog štapa, potpredsjednica Opštine, Tanja Spičanović primila je u posjetu predsjednika Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, Veselina Joketića.

Spičanović je ukazala na važnost kontinuirane društvene podrške licima koja imaju oštećenje vida.

- Opština Bar sa posebnom dozom empatije i posvećenosti djeluje u pravcu osnaživanja slijepih i slabovidih lica za samostalan život u zajednici, kao i u pravcu prepoznavanja i prevazilaženja izazova sa kojima se susrijeću. U tom smislu nastojimo da kroz  djelovanje lokalnih službi i partnerstvo sa civilnim sektorom afirmišemo principe društvene solidarnostu,inkluzivnosti i pristupačnosti - istakla je potpredsjednica Spičanović.

image

Povodom Dana bijelog štapa, SPičanović sa Joketić

- OPšTINA BAR

Joketić je uputio iskrenu zahvalnost Opštini Bar na razumijevanju i podršci koja ne izostaje već dugi niz godina unazad.

- Uvijek sa ponosom ističem da Opština Bar izdvaja najveći iznos budžetskih sredstva za rad nevladinog sektora. Kao jedinstven primjer pozitivne  prakse posebno navodim to što je naša organizacija prepoznata od strane Opštine Bar kao NVO sa posebnim statusom i po tom osnovu redovno ostvarujemo pravo na finansiranje iz opštinskog budžeta. To nam omogućava stabilno funkcionisanje i zapošljavanje lica koja pripadaju teże zapošljivim kategorijama - dodao je Joketić.

(VIDEO) Opština Bar: 218 hiljada eura za projekte NVO, posebna podrška za NVU “Žene Bara” i Caritas Barske nadbiskupije

On je pohvalio aktivnosti Opštine koje se tiču izrade taktilnih staza vodilja, koje u velikoj mjeri olakšavaju kretanje slijepim i slabovidim osobama. U tom smislu je iskazao očekivanje da će se i prilikom izgradnje novih trotoara ili rekonstrukcije postojećih nastaviti sa ugradnjom taktilih staza vodilja, uz uvažavanje sugestija i preporuka njihove organizacije.

Joketić je ukazao na probleme sa zvučnom signalizacijom na dvije važne raskrsnice u centru grada, koji su nastali usljed oštećenja semaforskih stubova prilikom saobraćajnih nezgoda.

Na sastanku je bilo riječi i o sankcionisanju nepropisnog parkiranja na parking mjestima za lica sa invaliditetom,kao i o ažuriranju informacija i natpisa na Brajevom pismu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 13:39