Podrška Ukrajini / - SKRINšOT/RTV CETINJE
24/07/2024 u 11:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Danas šetnja za Ukrajinu na Cetinju

Još jedna protestna šetnja podrške Ukrajini na Cetinju biće održana danas od 19:30 sati.

Građani Prijestonice održati još jednu protestnu šetnju podrške Ukrajini u 19.30 h da pošalju poruke mira i solidarnosti; da svojim okupljanjem podsjete domaću i stranu javnost na užase rata i nužnost pravednog okončanja ruske agresije, poručuju organizatori.

Kako navode, već dvije godine i pet mjeseci od sveobuhvatne ruske agresije Ukrajinke i Ukrajinci žive u svakodnevnoj borbi za svoj opstanak.

Na Cetinju održana šetnja za Ukrajinu: "Putine, crkni!"

- Ukrajinski narod vodi beskompromisnu borbu koja zaslužuje svaku vrstu divljenja i podrške. Dužnost je Zapada da se vrati svojim izvornim vrijednostima i pruži svestranu i neophodnu pomoć Ukrajini kako bi pobijedila agresora i krenula putem mira i prosperiteta - naveli su u saopštenju.

Dodaju da je naša dužnost da održavamo te vrijednosti i podśećamo donosioce odluka na civilizacijska dostignuća čovječanstva.

- Zato, vidimo se danas na Dvorskom trgu da pružimo podršku herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu; pošaljemo poruke mira, dostojanstva i slobode i ukažemo na devijanta dešavanja u svijetu i kod nas", ističe se u pozivu na protestnu šetnju. Slava Ukrajini! Herojima slava! - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 06:47