Опрез неопходан на сваком кораку у улици Влајка Ђурановића / -Д.Љ.
06/10/2021 u 07:18 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Даниловграђани траже већа улагања: Тротоари пропали, улице пуне рупа и канала

Неопходна су већа улагања у свим сегментима, а нарочито у путну инфраструктуру. Редовно се могу видјети отворене шахте, удубљења на сливничким решеткама, тротоари су пропали, казала је Александра Пековић

У центру Даниловграда скоро да нема улице у којој тротоар и асфалт нијесу пропали. На сваком кораку се могу видјети избочине и препреке на тротоарима, па пјешаци стално морају бити на опрезу. Најгоре стање је, кажу грађани, у улицама Новице Шкеровића и Влајка Ђурановића. Коловоз је пун рупа, канала, пропалих шахти па возачи стално морају да заобилазе разне препреке. Наши саговорници наводе да су неопходна већа улагања и да се деценијама није ништа обнављало кад је ријеч о путној инфраструктури.

Винка Лабовић каже да су у читавом граду пропали тротоари.

image

Винка Лабовић

-Д.Љ.

-На углу улица Новице Шкеровића и Сава Бурића преко пјешачког прелаза се не може прећи. Да не причам о томе колико је особи са било којом врстом инвалидитета отежано кретање! С једне стране прелаза је рупа од које се не може прићи, а када пређете улицу сачека вас дрво и стуб од расвјете, као и чесма. Шахте су отворене, пјешак нема куда да прође, аута су заузела тротоаре, па морамо коловозом да се крећемо – огорчена је она.

И Ратко Павићевић наводи да је у Даниловграду доста тога запуштено.

image

Ратко Павићевић

-Д.Љ.

-ДПС који је на власти се само хвали "урадили смо ово, урадили смо оно", а много тога што је најнеопходније није завршено. Тротоари су ужасни, ако човјек није опрезан може да се поломи. Прилазни путеви су пуни рупа од пола метра. Повремено се те рупе само закрпе и асфалтирају, али то се не уради квалитетно и брзо пропадне. Шахте су потонуле, на неким мјестима и не постоје. Схватам лошу економску ситуацију, али то би могло с мало улагања да се уреди и поправи – поручује Павићевић.

С њим је сагласан и Слобо Калезић.

image

Слобо Калезић

-Д.Љ.

- Потребна су већа улагања у центар града. Све наново треба урадити, стара стабла треба посјећи и посадити нова... Проблем је и у томе што је Општина доста сиромашна, нема довољно средстава за разне интервенције. Откад ја знам, дио Улице Влајка Ђурановића је овакав, а имам преко 70 година. Само је прије неколико година направљен Голооточки трг – истакао је Калезић.

Прво канализација, па реконструкција

Из Секретариjата за комунално- стамбене послове истакли су да ће реконструкција улица у ужем градском језгру зависити од динамике извођења радова у проjекту полагања канализационе мреже.

- Планирана је изградња колектора и потписан уговор за изградњу нове канализационе мреже, те ће и уређење улица зависити од реализације тог пројекта – навели су из Секретаријата.

Ни Александра Пековић није задовољна улагањима у граду.

image

Александра Пековић

-Д.Љ.

-Смеће је највећи проблем. Такође, улице и тротоари су потпуно пропали. Неопходна су већа улагања у свим сегментима, а нарочито у путну инфраструктуру. Редовно се могу видјети отворене шахте, удубљења на сливничким решеткама. Све то је нарочито изражено када падну кише. У граду недостаје паркинг мјеста, људи паркирају по тротоарима. Даниловград није велики град и све ово би могло брзо и лагано да се уреди само да има воље – навела је Пековић.

Милош Павићевић истиче да је дио Улице Влајка Ђурановића у најлошијем стању.

image

Милош Павићевић

-Д.Љ.

- У последњих 10- 15 година једино је трг урађен, остало је све исто. Копали су главну улицу, радили су водовод па су је закрпили цементом, а не асфалтом. Преко пута школе нема тротоара, ужасно изгледа. Требало би да се поведе рачуна о таквим стварима, да се више новца уложи. Даниловград је мали град, може сваке године да се среди по једна улица – казао је Павићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:04