Ник Ђељошај / -фото: Општина Тузи
23/06/2021 u 07:15 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђељошај са званичницима САД о положају Албанаца у Црној Гори

Све дискриминациjе, у политичком и економском смислу, протjеривање са посла и функциjа, па до личног инаћења поjединих чланова Владе и премиjера Здравка Кривокапића према Албанцима и општини Тузи ћу аргументима представити америчкоj администрациjи, поручио је Ђељошај у изјави за "Дан"

Предсjедник Општине Тузи и носилац и лидер Албанске листе Ник Ђељошај од следеће седмице боравице у званичној посјети Сједињеним Америчким Државама, гдје ће се састати са дијаспором, америчким конгресменима, сенаторима и званичницима Стејт департмент.

– У припреми путовања имао сам састанак са нашим посланицима Фатмиром Ђеком, предсједником Демократске партије и Генцијем Ниманбегу, посланик Форце у црногорском парламенту, како би моjи ставови били jединствени ставови Албанаца у Црној Гори. Састаћу се са диjаспором, америчким конгресменима, сенаторима, званичницима Стејт Департмента. То ће бити прилика да упознам саговорнике о развоjу Општине Тузи, као наjмлађе општине у Црној Гори. Упознаћу их и са односима Општине Тузи и Албанаца са новом Владом Црне Горе – рекао је Ђељошај.

Ђељошај је истакао да ће предмет разговора бити и статус Албанаца у Црноj Гори.

– Говорићу о статусу Албанаца прије свега у новим околностима и промjени власти у Црноj Гори и протjеривању мањина из Владе и немогућности, односно забрани интеграциjи мањина у извршну власт од нове Владе у Црноj Гори. Све дискриминациjе, у политичком и економском смислу, протjеривање са посла и функциjа, па до личног инаћења поjединих чланова Владе и премиjера Здравка Кривокапића према Албанцима и општини Тузи ћу аргументима представити америчкоj администрациjи као нашим наjзначаjним вjековним међународним партнерима – поручио је НИк Ђељошај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:04