Момчило Лековић / - Демократска ЦГ
09/08/2021 u 12:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Људи коjи воде Општину Бар брукаjу нас и ове сезоне

У Бару тренутно грађани, осим у мору, „купаjу“ и у смећу. Недовољан капацитет локалних служби коjе се баве одвозом смећа може се дjелимично оправдати недостатком радне снаге као и инфраструктуре jавног предузећа, али ради се о системском проблему коjи Општина ниjе у стању да риjеши већ дужи низ година, каже Лековић

Сjаjна туристичка сезона на барскоj ривиjери остаће и ове године у сjенци броjних проблема са коjима се грађани и туристи сусриjећу дуж комплетне териториjе наше општине, каже одборник Демократа Момчило Лековић.

- Саобраћаjне гужве и колоне аутомобила нешто jе са чиме туристима и грађанима Бара jутро почиње, а ноћ завршава. Све то туристима одузима више сати од одмора дневно, а грађанима отежава спровођење свакодневних активности. Иако jе оваj проблем присутан на комплетном Црногорском приморjу, општина коjа у протеклих 30 година изгради само jедну пасарелу, односно изгради „слиjепи надвожњак за нигдjе“, као одговор на све веће саобраћаjне колапсе дуж комплетне териториjе, не може очекивати ни приближно рjешавање овог проблема. Зато jе актуелна локална власт, коjа се ниjе миjењала протеклих 30 година, jедина и права адреса за оваj проблем - каже Лековић.

image

Смеће велити "терет"

- Портал Бар

Истиче да се у Бару тренутно грађани, осим у мору, „купаjу“ и у смећу. Недовољан капацитет локалних служби коjе се баве одвозом смећа, да сходно тренутним потребама туристичке сезоне редовно одвозе смеће, може се дjелимично оправдати недостатком радне снаге као и инфраструктуре jавног предузећа, али, обjективно гледано, каже, ради се о системском проблему коjи Општина ниjе у стању да риjеши већ дужи низ година.

- Изградити и уредити модерно шеталиште, а истовремено не поставити довољан броj канти и контеjнера, односно не договорити адекватно одвођење отпада, показуjе велику неозбиљност Општине и њених jавних предузећа. Из тог разлога jе Сутоморе, иако инфрастуктурно освjежено, ове сезоне у jош горем стању него током свих претходних, и томе свjедоче сви коjи у Сутомору ове године љетуjу. Иста слика присутна jе и у свим осталим дjеловима општине - истиче Лековић.

Када усред шпица сезоне туристима и угоститељима заврнете славину, заприjетите им рестрикциjама, односно направите им сатницу када могу попити воду или окупати се, то дефинитивно ствара лошу слику и таква дестинациjа се никако не може карактерисати „савременом“ по узору на француске или италиjанске дестинациjе. За разлику од оних коjи имаjу славине, па макар и суве, велики дио териториjе jош увиjек нема ни физички спроведен водовод, па тек то не може личити на модерну европску туристичку дестинациjу.

- Дакле, за 30 година колико ова власт руководи општином Бар, пут, смеће и вода представљаjу нерjешиве енигме за њу. Оваква власт ће ове непобитне чињенице вjероватно протумачити као неку злу намjеру одборника, стицање политичких поена или намjеру наношења штете Општини, како би, у ствари, у свом одговору замаскирала и оправдала све оно што нас jе и током ове сезоне обрукало пред многоброjним туристима - каже одборник Демократа.

Ипак, стварност jе потпуно другачиjа, Општина коjа изгради пасарелу, а истовремено поред ње остави потпуно обиљежена три пjешачка прелаза, истовремено очекуjући смањење саобраћаjних гужви, не може се сматрати иоле озбиљном па се мора рећи да нас све заjедно у комплету брука, закључује Лековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:50