Даниловграду потребна боља промоција / - Д.Љ.
31/01/2024 u 15:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Demokrate poručile bivšem direktoru TO Danilovgrad: Umjesto što tuži bolje je da sačeka ishod sudskih postupaka

Dragojević je ostavio desetine hiljada eura duga za poreze i doprinose stoje kao mač nad glavom ovog preduzeća

Turistička organizacija Danilovgrada, čiji je direktor od 2015. do 2023. godine bio Ivan Dragojević duguje desetine hiljada eura za poreze i doprinose, saopštavaju demokrate Danilovgrada.

Kako se ističe u saopštenju te stranke, To Danivgrada upravo zahvaljujući Dragojeviću, inače kadru Liberalne partije koja je sa DPS-om bila koalicioni partner u ovoj opštini, predstavlja lidera u malverzacijama među pravnim subjektima čiji je osnivač Opština Danilovgrad.

Nakon što smo, sa svojim koalicionim partnerima, sredinom decembra 2022. godine preuzeli vlast u Danilovgradu, znali smo da nas posle 33 godine duge vladavine DPS-a čeka loše stanje u svim oblastima. To smo primijetili već prvih dana i nedjelja kad smo u poslovanju opštinskih službi i preduzeća zagrebali po površni. Međutim, tek ovih mjeseci na površinu isplivavaju malverzacije i nezakonitosti koje najbolje opisuju rasulo koje su nam prethodnici ostavili u nasljeđ, navodi danilovgradski odbor Demokrata. 

- Turistička organizacija je naslijeđena u takvom stanju da smo se mi iz nove vlasti pitali da li nam je takva uopšte potrebna. Desetine hiljada eura duga za poreze i doprinose stoje kao mač nad glavom ovog preduzeća. A dobar dio toga ide na dušu upravo direktora TO u vrijeme bivše vlasti. A da ne pominjemo, najblaže rečeno, čudne stvari koje su se dešavale u ovoj organizaciji, koje su već neko vrijeme predmet ismijavanja Danilovgrađana. Tako, u maju 2021. godine, u danima Svetog Vasilija, pod "budnom pažnjom" Dragojevića gubi se kasa sa novcem od izletničke takse, koju su "zaboravili na krovu od auta", što sve prolazi nekažnjeno - navode Demokrate samo jedan flagrantan primjer korupcije i nemara u redovima TO.

Agencija za sprječavanje korupcije kažnjava TO 2020. godine novčanom kaznom u iznosu od 500 eura, a Dragojevića kao odgovorno lice u iznosu od 250 eura, jer nijesu dostavili plan integriteta u propisanom roku. Dragojević svoju kaznu plaća sa računa TO. Da ne govorimo da je Dragojević sve vrijeme koristio službeno vozilo, a da je nebrojeno puta sebi "pisao" troškove prevoza. I tako dalje i tome slično, saopštavaju danilovgradske Demokrate.

I umjesto da se "pokrije ušima" i čeka u miru ishod sudskih i drugih postupaka, Dragojević se drznuo da tužbama traži preko 15 hiljada eura od organizacije u kojoj je ostao da radi. Naime,  pojašnjavaju demokrate, Dragojević je podnio predlog za pokretanje postupka kod Agencije za mirno rješavanje radnih sporova, kojim traži isplatu uvećanja zarade i naknade za neiskorišćene godišnje odmore, u vremenu dok je on bio na čelu ove organizacije.

- Ipak, aktuelna situacija u kojoj Dragojević tuži TO DG zbog toga što u vrijeme dok je bio na njenom čelu nije sam sebi davao godišnji odmor prijeti da prevaziđe i pomenuti biser. Na kraju, ostaje nam da bivšem direktoru TO iz perioda bivše vlasti jasno poručimo, i to riječima glavnog lika iz čuvene serije koji njemu po mnogo čemu liči: "Neće da može, gospodine Dragojeviću!", poručuju Demokrate Danilovgrada. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 18:15