Диздар са представницима НВО сектора / - фото: Пријестоница Цетиње
12/10/2021 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Диздар са представницима НВО сектора: Потребно радити на јачању капацитета

Саговорници су се сагласили да би требало радити и на мотивисању и мобилисању локалне заjеднице да волонтерским доприносом оjача и помогне имплементациjу проjеката НВО сектора

Предсjедница Скупштине Приjестонице Цетиње Деjана Диздар организовала jе годишњи састанак са представницима невладиних организациjа и клубова одборника у локалном парламенту.

Диздар jе представницима невладиног сектора представила формално-правни оквир за функционисање НВО сектора на локалном нивоу, као и потенциjалне видове подршке коjе локална самоуправа може да понуди цивилном сектору. 

Представници НВО су упознали предсjедницу Диздар са проблемима у функционисању и раду, као и са активностима коjима даjу допринос различитим циљним групама кроз свакодневни рад. 

На састанку jе закључено да jе потребно радити на jачању капацитета невладиних организациjа да реализуjу европске проjекте и повлаче средства из ЕУ фондова.

Закључено jе и да би требало у континуитету одржавати индивидуалне и групне састанаке са представницима НВО сектора у циљу боље повезаности и jачања међусобне сарадње, те побољшати информисаност и додатно унаприjедити сарадњу са локалном управом.

Саговорници су се сагласили да би требало радити и на мотивисању и мобилисању локалне заjеднице да волонтерским доприносом оjача и помогне имплементациjу проjеката НВО сектора, посебно у областима коjе су од посебног значаjа за заjедницу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:29