/ - Фото: РТЦГ
22/09/2021 u 16:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковић: Аеродром у Никшићу ставити у фукцију

Ђоковић и Јововић подржали су предлог о стављању у функцију Аеродрома "Капино Поље", посебно са аспекта унапрјеђења авио-саобраћаја, развоја туристичких и привредних потенцијала овог краја

Како Аеродром "Капино Поље" у Никшићу има изграђену квалитетну инфраструктуру од зграде контролног торња, писте и других пратећих садржаја до приступних путева, његово стављање у функцију имао би велики значај за људе овог краја, рекао је предсједник Одбора директора Аеродрома Црне Горе Небојша Ђоковић, преноси портал РТЦГ.

Како наводе из Аеродрома Црне Горе, предсједник Општине Никшић, Марко Ковачевић, примио је јуче Ђоковића и члана Одбора директора, Огњена Јововића.

На састанку се разговарало о покретању иницијативе за потпунију валорозацију Аеродрома "Капино Поље". Постигнута је, како наводе, сагласност да статус аеродрома буде ријешен на корист грађана Никшића и унапрјеђења авио-сабраћаја у Црној Гори.

-Стављање у функцију аеродрома, између осталог, имало би један од кључних циљева заустављање негативних трендова, депопулације, односно, одласка најбољих ученика и студената из нашег града. Аеродром је сада, сам по себи, веома тешко исплатив, међутим бенефити за локалну економију су немјерљиви уколико осмислимо садржаје за валоризацију његових потенцијала. Морамо размишљати о будућности овог краја и осмишљавању садржаја за бољи живот грађана који су лошим политичким одлукама, посљедњих година, доведени у веома тешку ситуацију-истакао је Ковачевић.

Ђоковић и Јововић подржали су предлог о стављању у функцију Аеродрома "Капино Поље", посебно са аспекта унапрјеђења авио-саобраћаја, развоја и потпуније валоризације туристичких и привредних потенцијала овог краја Црне Горе.

-Како аеродром у Никшићу има изграђену квалитетну инфраструктуру од зграде контролног торња, писте и других пратећих садржаја до приступних путева, његово стављање у функцију имао би велики значај за људе овог краја. Настојаћемо да аеродром у Никшићу ставимо у фукцију, јер је то општи интерес свих нас- закључио је Ђоковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:37