/ foto youtube
10/09/2021 u 11:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковић почасни грађанин Никшића

Предлог предсједника Општине Марка Ковачевића подржала су 22 одборника локалног парламента

На данашњој сједници локалног парламента на дневном реду био је предлог одлуке о проглашењу Новака Ђоковића почасним грађанином Општине Никшић. Предлог предсједника Општине Марка Ковачевића подржала су 22 одборника локалног парламента.

Тиме jе донешена одлука да jедан од наjбољих тенисера свиjета буде почасни грађанин. Ђоковић је добитник и највећег општинског признања Награде ослобођења Никшића 18. септембар која му је додијељена 2015.

image
Foto: rtcg.me

Предлог за додјелу Награде ослобођења поднио је Тенис клуб Никшић, а у образложењу је било наведено да Ђоковић вуче коријене са ови простора и да је још као дјечак своје прве тениске тријумфе остваривао и у Никшићу на отвореним првенствима, које су организовали деведесетих година, пише РТЦГ.

Из Тенис клуба су тада навели и да се још у дјетињству видио изузетан таленат Ђоковића, који је успио да испише нове странице свјетског тениса и докаже свим младим људима да се само напорним радом и личним одрицањима постижу вансеријски резултати и достиже прво место на свјетској листи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:29