DPS / - DPS
09/08/2024 u 19:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS: KBC Kotor – nada umire posljednja

Za godinu i po dana postojanja KBC Kotor, naš cijenjeni direktor, doktor, fudbaler, predsjednik partije, kluba, savjetnik i pomagač iz sjenke kotorskim Demokratama Davor Kumburović je – djelimično zadovoljan učincima, ocijenili su iz kotorskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Ipak, prema njihovim riječima, priznaje da nije napravljen “nikakav iskorak u liječenju kardiovaskularnih pacijenata”.

- Kako je direktor KBC-a Kotor Kumburović nedavno izjavio: rasteretio se KBC u glavnom gradu, sve je opremljeno savremenom opremom i u narednom periodu (nadamo se samo ne nakon izbora) planira se uvođenje još jedne procedure. Lijepo, svaka čast doktore. I tako slušajući ga neko bi mogao da pomisli kako je obećano i ispunjeno. Onda dolazimo do tendera za nabavku, obećanja i nade koja posljednja umire. Tenderi toliko puta poništeni, a zašto – direktor ne bi da komentariše, zna samo da sve mora ispočetka - naveli su iz DPS Kotor u saopštenju za medije.

Navodno, kako kažu, rasteretio se KBC u Podgorici.

- Ali se izgleda nijesu rasteretili pacijenti iz naše i susjednih opština, jer kada govorimo o listama čekanja za kardiologa, citiramo cijenjenog doktora Kumburovića:,,Najduže se čeka na pregled kod kardiologa, ali ni te liste nijesu dugačke, svega par mjeseci“. Da nije očajno, bilo bi pretužno doktore. Da ne ulazimo u struku, ali, za svakog od nas koji kod kuće ima člana porodice koji vapi za pregledom, vjerujte da je “par mjeseci” mnogo. Ako ste kazali da je prošlu sezonu obilježio stravičan broj infarkta i da se taj trend nastavlja, da je u proteklih desetak dana umrlo 12 ljudi od infarkta, kako možete izjaviti da svega par mjeseci nije mnogo da čekaju pacijenti sa kardiovaskularnim problemima - dodaju iz DPS Kotor.

Doktore, kažu oni, ne miješajući se u “vašu neupitnu ljekarsku nadležnost i ne osporavajući stručnost, ipak nijeste na stadionu, niti ste u skupštinskoj sali”.

- Možda da otvoreno kažete pacijentima, pa iako nije po Hipokratu, da idu privatno da se pregledaju i liječe? Znamo da Vi to ne biste uradili, ali, ako nijeste osposobili kotorski KBC, da se na ovaj način makar smanji smrtnost od infarkta. Nijesmo doktori, ali bismo mogli makar te tendere da vam pogledamo, a ako ne želite da zajednički poboljšamo uslove u KBC Kotor, možda da se raspitate u Sekretarijatu za investicije. Tamo sa nabavkama nema greške - zaključuju iz DPS Kotor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 09:12