Nikšić / FOTO: DPS
07/08/2024 u 16:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS Nikšić: Lokalni funkcioneri se tuku, policija mora da interveniše

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je danas da se lokalni funkcioneri od rane zore tuku umjesto da objasne građanima zašto opet nelegalno odlažu otpad na prostoru Željezare.

Odbornici Socijalističke narodne partije iz Nikšića Zoran Tomić i Miloš Nikolić navodno su se potukli jutros u hodniku zgrade SO Nikšić Nikolić. Slučaj je kako tvrde iz DPS-a, prijavljen policiji.

Iz DPS Nikšić su kazali da su prije par dana predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić saopštili da se zatvara deponija Mislov do i da se smeće odvozi na deponiju u Podgoricu.

- Pitamo: zato, dvojicu ‘inovatora‘, zašto je smeće sinoć pod okriljem noći i uz privatno obezbjeđenje istovarano opet u halama Željezare? Zašto opet obmanjuju javnost, posebno građane Nikšića? Pitamo: da li posjeduju dozvolu od Agencije za zaštitu životne sredine da tamo odlažu ili skladište smeće? Tražimo da javnosti pokažu dozvole, ali i ugovore sa vlasnikom hale u kojoj se istovaruje smeće. Ali, poštovani građani, niti ćete vi niti ćemo mi dobiti odgovore, jer u Opštini, umjesto da se bave ovim pitanjima, oni dan započinju tučama, pa i policija mora da interveniše, a i potpredsjednici završavaju od zadobijenih udaraca u bolnicu. Tako to izgleda kad prevlada nezajažljivost za foteljama, pa usljed nezasitosti lokalnih vlastodržaca i šakama počinju da brane funkcije. Zaključno: da znamo da bar poznaju šta je stid, kazali bismo im da se stide. Ovako, zastiđe su za grad u kojem su, nažalost, dobili priliku da odlučuju o sudbini građanki i građana - piše u saopštenju DPS Nikšić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 08:19