EPCG-Željezara Nikšić / - FOTO: VLADA/INSTAGRAM
13/08/2024 u 16:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS Nikšić: Ministar Ćulafić laže građane Nikšića, smeće se i danas odvozi u Željezaru

Iz DPS-a Nikšić su saopštili da su građani Nikšića gledali kako zajedno sa Mislovim dolom gori i 400.000 eura koje je Opština Nikšić dobila za sanaciju požara.

- Ne samo da za gotovo 4 godine katastrofalnog upravljanja gradom nijesu uspjeli da riješe problem sa deponijom, što je, podsjećamo, bilo jedno od krucijalnih predizbornih obećanja vladajućih koalicija, nego danas nastavljaju da se rugaju građanima time što, uprkos upozorenjima, nastavljaju nelegalno da odlažu smeće na području Željezare- navode u saopštenju.

Jasno je da se radi, kako navode, " o mutnim radnjama, dok otpad, između ostalog, odlažu i pod okriljem noći uz prisustvo privatnog obezbjeđenja".

- Uostalom, da nemaju šta da kriju, oni bi javnosti na uvid dali dozvolu od Agencije za zaštitu životne sredine za odlaganje i skladištenje smeća, kao i ugovore sa vlasnikom hale koja, očigledno, postaje divlja deponija. U krajnjem, kako javašluku nikšićke vlasti nema kraja i kako, zajedno sa ministrom Ćulafićem, koji je kazao da će se smeće ne odlaže u Željezari, bez trunke srama vrijeđaju zdrav razum građana, time što otpad nelegalno istovaraju na tom mjestu, tražimo od nadležnih inspekcijskih službi da hitno izađu na teren, te da sankcionišu one koji su odgovorni za ovo i ovakvo stanje u gradu pod Trebjesom- navode iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 03:42