/ ДПС
21/03/2022 u 11:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Тиват: Двоструки аршини одлазеће Владе Црне Горе - након распуштања СО Тивту Одбор повјереника, Будви Јавни позив

Овај политички бајпас одлазеће Владе са којим маневрише у Тивту, већ и прије започињања рада Одбора повјереника, показује намјере његове злоупотребе, наводе из ОО ДПС Тиват

Одлазећа влада, односно ресорно министарство, очигледно има различите критеријуме када је у питању увођење принудне управе у општинама, наводи се у саопштењу Општинскоги одбора ДПС Тиват.

- Док је у Тивту Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија доставило предлог а Влада Црне Горе усвојила Одлуку о распуштању Скупштине општине Тиват и именовању Одбора повјереника од пет чланова, на другој страни, у Будви, за Одбор повјереника расписује Јавни позив. Како су навели, јавни позив расписују у циљу транспарентности и добровољности, те с циљем избора "стручних, мотивисаних и угледних кандидата". Дакле, само десетак дана раније, то исто министарство предлаже Влади, Одбор повјереника у Тивту, на начин који у потпуности одудара од примјера Будве. Сви овакви и бројни други потези и одлуке ове одлазеће владе, праве збуњујући ефекат и упућују на апсурдно, необјашњиво и неозбиљно поимање државних послова - наводи се у саопштењу.

Уз то, како наводе, једном привременом институту какав је петочлани Одбор повјереника инпутира овлашћења која би у потпуности замијенила улогу одборника у скупштини, или народски речено вољу грађана, што би био вид обесмишљавања овог законодавног органа.

- Дакле, овај политички бајпас одлазеће Владе са којим маневрише у Тивту, нажалост, на нетранспарентан начин, већ и прије започињања рада Одбора повјереника, показује намјере његове злоупотребе. Зато, понављамо да је досадашња пракса функционисања Одбора повјереника у општинама у Црној Гори, упућивала на његова ограничена овлашћења, усмјерена на доношење ургентних одлука битних за грађане. Јасно је да би све друго било у служби изборне кампање одлазеће тиватске власти - наводе у саопштељу из ОО ДПС Тиват.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:19