Sa sjednice SO Danilovgrad / foto: Mićko Vujisić, Dan
18/04/2024 u 06:22 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: TO Danilovgrad istekao mandat

Turistička organizacija i njena tijela su najbolji pokazatelj opuštenog i neadekvatnog rada Opštine Danilovgrad i njene izvršne vlasti, saopštili su iz odborničkog kluba DPS-a.

Kako navode, Turističkoj organizaciji i njenim organima, skupštini i izvršnom odboru, istekao јe mandat prije više od četiri mjeseca i dosad nije urađeno ništa kako bi se obezbijedio normalan rad i funkcionisanje ove djelatnosti.

– Skupština kojoj je istekao mandat 3. decembra.2023. godine je usvojila program rada TO za 2024. godinu na sjednici 1.aprila 2024. godine, i takav proslijedila odbornicima SO Danilovgrad na razmatranje i dalje odlučivanje. Takav Program rada potpisao je predsjednik Skupštine TO Danilovgrad Velimir Đoković, koji je tokom 2023. godine bio odbornik, a ujedno predsjednik SO Danilovgrad i predsjednik Skupštine Turističke organizacije. Dakle, ista osoba je usvajala akte u Turističkoj organizaciji, iste slala sebi kao predsjedniku Skupštine opštine Danilovgrad i o istima raspravljala na plenumu lokalnog parlamenta – ističu iz DPS-a.

Oni dodaјu da su na sjednici SO Danilovgrad predložili da se program povuče sa dnevnog reda, jer ga usvojila Skupština TO kojoj je istekao mandat i nije mogla da raspravlja i usvaja.

Turistička organizacija Danilovgrad ima četiri zaposlena i preko 100.000 eura duga

– Odbornici DPS su ukazali da je bilo očekivano i potrebno prvo raspravljati o Izvještaju o radu TO za 2023. godinu, prije rasprave o programu za 2024. godinu. Kao i mnogo puta do sada, ni ova tačka dnevnog reda nije dobila podršku 17 odbornika, već je usvojena podrškom većine prisutnih. Pozivamo da se stvore najosnovniji uslovi za rad i napredovanje lokalne TO, kako bi ova značajna djelatnost nastavila sa radom – saopštili su iz Kluba odbornika DPS Danilovgrad.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:46