DPS / - DPS
20/09/2024 u 17:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS: Zatražili hitnu sjednicu danilovgradskog parlamenta

Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini opštine (SO) Danilovgrad zatražio je da se u hitnom postupku zakaže vanredna sjednica lokalnog parlamenta povodom krizne situacije koja je nastala kao posljedica širenja Q groznice.

Šef Kluba odbornika DPS-a Branko Bošković kazao je da su nezadovoljni što nakon današnjeg sastanka kolegijuma i dobijenog dnevnog reda aktuelna situacija povodom Q groznice, koja prijeti zdravlju građana Danilovgrada, nije stavljena u razmatranje kao vanredna situacija.

On je rekao da su nezadovoljni jer to nije planirano za razmatranje ni u redovnoj proceduri sjednice od 17 tačaka, koja je zakazana za 11. oktobar.

- Tražimo da se u hitnom postupku zakaže vanredna sjednica SO Danilovgrad povodom krizne situacije koja je nastala kao posljedica širenja Q groznice - kaže se u saopštenju.

Bošković je kazao da bi na toj sjednici trebalo da transparentno, pred očima građana, uz uključenje stručnih struktura na nivou Opštine, državnih organa, a posebno opštinskih službi nadležnih za praćenje i odlučivanje u ovakvim situacijama, razmatraju problem i doprinesu donošenju konkretnih odluka, kako bi se posljedice umanjile.

(VIDEO) Đaković za "Dan": Opštine ćute o stočnom groblju, kјu groznica odniјela 103 grla

Kako je rekao, na hitnoj i vanrednoj sjednici Skupštine treba uzeti u obzir stvarno stanje na terenu, predložiti mjere koje će pomoći pogođenim farmama, ali i one koje će doprinijeti da se ova situacija u Danilovgradu više ne ponovi.

- Zahtijevamo od rukovodstva Opštine da se iz lokalnog budžeta izdvoje sredstva kojima ćemo finansijski pomoći farmere koji žive na teritoriji Danilovgrada - kaže se u saopštenju.

U DPS-u, kako je naveo Bošković, smatraju da je to izraz solidarnosti, ali i ulaganje u poljoprivredu koja je ključna grana privrede u Danilovgradu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 17:08