Евакуација (Фото: Д.С. портал Дан)
24/07/2021 u 17:52 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драма на шест наутичких миља од обале: Хитно евакуисан рибар којем је позлило

Оператери Милорад Крговић и Драган Ивановић су одмах ангажовали спасилачки чамац САР-5

Поморско оперативни центар је данас у 15 часова примио Медико позив са рибарице 21-ХН, на којој је једном члану посаде позлилио, а удаљеност рибарице од обале била је шест наутичких миља.

Оператери Милорад Крговић и Драган Ивановић су одмах ангажовали спасилачки чамац САР-5, који се са посадом Николом Бошковићем и Екремом Загањором упутио на 20 наутичких миља од Бара, ради евакуције члана посаде коме је била потребна медицинска помоћ.

Чамац САР-5 је евакуисао особу у 16 часова и уз координацију са 112 ОКЦ и марином Луштица Беј, предао члана посаде Заводу за хитну медицинску помоћ из Тивта, која је пружила љекарску помоћ и упутила га на даљи медицински третман.

Акција евакуације особе којој је требала медицинска помоћ од пријема позива на ПОЦ до доласка и преузимања особе са рибарице, те предаје ЗХМП, је трајала 1,15 часова, што указује на спремност и капацитете Управе поморске сигурности и управљања лукама да успјешно реагује, упркос једној од најизазовнијих морских подручја за трагање и спашавање на мору у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:15